preskoči na sadržaj

Srednja škola Oroslavje

Login

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

VIJESTI
NAŠA PEDAGOGINJA NA 4. EUROPSKOJ KONFERENCIJI O ALKOHOLNOJ POLITICI PREMA MLADIMA (EUROPEAN ALCOHOL POLICY YOUTH CONFERENCES - EAPIC) U VILNIUSU U LITVI
Branko Čičko / datum: 10. 10. 2018. 10:46

U glavnom gradu Litve Vilnusu od 11. do 15. listopada 2018., u okviru mreže APYN (Alcohol Policy Youth Network) održava se 4. Europska konferencija o alkoholnoj politici mladih (4th European Alcohol Policy Youth Conference – EAPYC)) na kojoj sudjeluje 80 delegata iz 14 zemalja i na kojoj će se raspravljati o problemima i iskustvima zdravstveno - preventivnog rada s mladima. Jedna od sudionica na konferenciji bit će i naša pedagoginja Marija Banožić Aličević, koja inače u našoj školi već više godina provodi projekt promocije bezalkoholnih navika kod mladih Zdravo!


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN UČITELJA
Branko Čičko / datum: 12. 10. 2018. 01:14

Mala škola demokracije s prof. Ćandrlić i prof. Knežević Hesky obilježila je Svjetski dan učitelja. Predvorje Srednje škole Oroslavje učenici su ukrasili zanimljivim motivima od kolaža te su napisali prigodno pismo učiteljima. 


[OPŠIRNIJE]STOLARI SUDJELOVALI NA 9. KONGRESU PILANARA JUGOISTOČNE EUROPE
Marija Banožić Aličević / datum: 2. 10. 2018. 19:38

Dana 26.09.2018. učenici zanimanja stolar, Jan Kosmat i Lovro Pavetiček te njihov profesor strukovnih predmeta Vinko Cukovečki, dipl. ing. sudjelovali su na 9. kongresu pilanara  jugoistočne Europe  u Slavonskom Brodu. Bila je to idealna prilika da naši učenici i profesori saznaju najnovija kretanja u drvnoj struci te upoznaju neke od novih tehnologija koje se pojavljuju na tržištu.

ZAŠTITA ŠUMA I KADROVI TOP TEME: Drvna industrija ključna za opstanak ruralnih područja!

Nikad veća potražnja za sirovinom, uz teško zdravstveno stanje šuma i sve izraženiji nedostatak radnika, glavni su izazovi na koje su pilanari iskazali na kongresu.

U dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“ okupili su se predstavnici pilanske industrije, šumarstva, vodeći proizvođači tehnologija i drugi sudionici, kojima su se obratili Stjepan Vojinić - predsjednik Hrvatskog drvnog klastera, Edo Oblak - direktor Zavoda „Slo-les", Diego Benedetti  iz Europske udruge pilanske industrije, Silvija Zec u ime Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, koji je u ime predsjednice RH otvorio Kongres.

Ovogodišnji kongres, u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera, održan je pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Hrvatskog sabora, Ministarstva poljoprivrede RH kao i Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije.  Organizatori posebno zahvaljuju tvrtkama: Weinig, Prochrom-comp, ISELI, TIMBETER, Drvobrusiona Sušec, Mühlböck, Polytechnik, Möhringer, Nigos, KBE/Kohlbach, Urbas, H.I.T. Maschinenbau, Euromarkt, Termolegno, Manšped, Biocal, Tehno filter, Primostroj, Fill, J&T Technology.

Aktualne teme, rasprave i top predavači privukli su veliku medijsku pažnju. S Kongresa su izvijestili i:


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O OBJAVI NATJEČAJA ZA UČENIČKE STIPENDIJE KZŽ u 2018.g.
Branko Čičko / datum: 25. 9. 2018. 16:06

Obavještavaju se zainteresirane/zainteresirani  učenice/učenici srednjih škola, svi s područja Krapinsko-zagorske županije, da je dana 25. rujna 2018. godine objavljen natječaj za stipendije u školskoj godini 2018/19.g.

Natječaj je objavljen u skladu s odredbama Pravilnika o stipendiranju i bit će otvoren petnaest dana, točnije do 09. listopada 2018. godine zaključno.

Detalje samog natječaja s propozicijama i kriterijima kao i sve potrebne obrasce za prijavu na natječaj, možete preuzeti klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN MIRA
Marija Banožić Aličević / datum: 21. 9. 2018. 07:56

Učenici 2.a i 3.a razreda, članovi izvannastavne skupine "Mala škola demokracije", izradili su prigodan plakat povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira 21.09. Golubice su simbol mira u svim kulturama, a poruke koje nose govore o miru i spokoju. Mentorice skupine su prof. Renata Čandrlić i prof. Ana Knežević - Hesky.

Valentina Haus, 3.a


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST MINISTARSTVA GOSPODARSTVA VEZANO UZ PROJEKT „STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA“
Branko Čičko / datum: 20. 9. 2018. 11:48

Vezano uz stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima obavještavaju se roditelji i učenici da je  potrebno ponovno se javiti svake godine sa svom propisanom dokumentacijom te da se stipendija ne produžuje. 

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo

Na potvrdama o redovitom školovanju potrebno je naznačiti naziv zanimanja, razred te da li je zanimanje JMO!


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV „STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA“ ZA 2018. GODINU
Branko Čičko / datum: 20. 9. 2018. 11:57

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2018. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Klikom na OPŠIRNIJE možete preuzeti svu potrebnu dokumentaciju.


[OPŠIRNIJE]MATURALNO PUTOVANJE U CRNU GORU
Branko Čičko / datum: 11. 9. 2018. 11:31

Dana 26. kolovoza 2018. u 23 sata učenici 3.a, 3.b, 2.f te 2.d razreda uputili su se na maturalno putovanje u Crnu Goru. Polazak je bio iz Oroslavja. Prva je stanica bio predivan Dubrovnik. U popodnevnim satima stigli smo u Dubrovnik te razgledali sunčani Stradun. Nakon Dubrovnika, uslijedila je vožnja do Herceg Novog gdje smo razgledali tvrđavu iz 14. stoljeća, Trg Hercega Stjepana s crkvom sv. Arkanđela Mihaila. Zatim smo nastavili kraći put do našeg konačnog cilja - Budve. Stigavši u Budvu, smjestili smo se u hotel Park te noćili.

Drugi dan naše šestodnevne avanture započeli smo razgledom Cetinja. U Cetinju smo razgledali Cetinjski manastir, Dvorsku crkvu na Ćipuru, Plavi dvor, Crkvu Sv. Antuna. Tijekom razgleda posjetili smo i Muzej kralja Nikole - dvor jednog od najznačajnijih vladara Crne Gore. Uslijedio je ručak na Ivanovom koritu, a potom odlazak prema NP Lovćen uz posjet Njegoševom mauzoleju koji se nalazi na vrhu planinskog masiva Lovćena, mjestu zvanom Jezerski vrh do kojeg smo se uspinjali 461 stepenicom te razgled mauzoleja Ivana Meštrovića.

Treći dan bio je planiran izlet do Skadarskog jezera, najvećeg jezera na Balkanu koje se nalazi u središtu istoimenog nacionalnog parka te je jedno od najvećih ptičjih rezervata u Europi, a nalazi se na teritoriju dviju država, Crne Gore i Albanije. Nakon toga vozili smo se brodom do malenog ribarskog sela Virpazara te ručali šarana pripremljenog na njihov tradicionalan način.

Četvrti dan upoznali smo Budvu, stari Grad, Citadelu, Arheološki muzej, katedralu, trg između crkava, posjetili smo jednu od najljepših plaža, plažu Mogren.

Peti dan nakon doručka uslijedila je vožnja do Kotora, grada pod zaštitom UNESCO-a. U pratnji turističkog vodiča vidjeli smo gradske zidine, glavna Morska vrata, glavni trg, katedralu, Pomorski muzej, Trg oružja, Trg od brašna... Nakon razgleda samog Kotora, vozili smo se prekrasnim Bokokotorskim zaljevom do Perasta. U Perastu smo posjetili crkvu Gospe od Škrpjela te saznali kako je otočić nastao.

Stigao je i šesti dan, dan za povratak. Nakon odjave iz hotela, uputili smo se prema Hrvatskoj, prvo stajalište bio je prekrasan Split. U Splitu smo imali organiziran ručak, a potom razgled Dioklecijanove palače, Peristila, crkve sv. Dujma, Zlatnih vrata, kipa Grgura Ninskog, Prokurativa... Nakon obilaska Splita, uputili smo se busom nazad u Oroslavje.

Zahvalila bih u ime svih učenika našim profesorima pratiteljima, profesoricama Marini Krsnik, Karmeli Šafarik-Todorović, Renati Čandrlić, Mihaeli Jazvec te profesoru Darku Ciglenečkome bez kojih ovo putovanje ne bi bilo ostvareno.

 

Viktoria Hren, 4.a


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O NAČINU ISPOSTAVLJANJA SUFINANCIRANIH PRETPLATNIH KARATA ZA PRIJEVOZ VLAKOM U RUJNU 2018.
Branko Čičko / datum: 31. 8. 2018. 11:24

Učenici srednjih škola koji koriste sufinancirani prijevoz vlakom i imaju pametnu karticu iz prethodne školske godine (2017/18.), do izrade novog profila za školsku godinu 2018/19. i prikupljanja potrebne dokumentacije (potvrde školske ustanove), prevozit će se temeljem postojeće pametne kartice do uključivo 16. rujna 2018. godine.

Učenici prvih razreda ili učenici koji prvi put koriste prijevoz vlakom do pribavljanja potvrde koju izdaje školska ustanova i ostale dokumentacije za izradu profila pametne kartice, do 16. rujna 2018. prevozit će se bez prijevozne karte. Do 16. rujna pri ulasku u vlak učenici se trebaju javiti vlakopratnom osoblju.

Od 17. rujna 2018. svi učenici trebaju imati novi učenički profil i pripadajuću pretplatnu mjesečnu kartu.

Sufinancirane prijevozne karte za rujan ispostavljat će se za cijeli mjesec.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O KRITERIJIMA I NAČINU FINANCIRANJA TROŠKOVA JAVNOG PRIJEVOZA REDOVITIH UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA ZA ŠK. GOD. 2018./2019.
Branko Čičko / datum: 31. 8. 2018. 11:15

Klikom na "OPŠIRNIJE" možete preuzeti Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za šk. god. 2018./2019. kao i upute i potrebne obrasce.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ZAMJENI IZBORNOG PREDMETA VJERONAUK/ETIKA
Branko Čičko / datum: 6. 6. 2016. 10:17

Izborni predmeti obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele, a učenik bira izborni predmet ili izborne predmete na početku školske godine.

Učenik može prestati pohađati izborni predmet nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti nastavničkom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 15. kolovoza tekuće godine za sljedeću školsku godinu. Učenik je obvezan predmet koji je prestao pohađati zamijeniti drugim izbornim predmetom.

Obrazac zahtjeva za zamjenu izbornog predmeta možete preuzeti OVDJE.


[OPŠIRNIJE]UČENIK STOLAR LOVRO PAVETIČEK (1.E) OSVOJIO NAGRADU PUBLIKE NA IDIVI 2018.
Marija Banožić Aličević / datum: 19. 6. 2018. 11:41

Završena je 12. državna smotra radova u području dizajna IDIVA 2018. (Varaždin), koja se održavala u „Virtualnoj stvarnosti“ na internetskim stranicama od 13. do 15. lipnja 2018. godine.
Posjetitelji internetskih stranica svojim glasanjem odabrali su najbolji rad po mišljenju publike. Nagradu publike dobio je uradak Srednje škole Oroslavje  pod nazivom STARI SJAJ, učenika stolara Lovre Pavetičeka i prof. mentora Vinka Cukovečkog, prijavljenog na zadanu temu fotografije „2018.-Međunarodna godina Europske kulturne baštine."

Čestitamo Lovri i prof. mentoru te zahvaljujemo učenicima i profesorima naše škole koji su glasali za njihov uradak!

Više o samom radu, kao i fotografije, možete vidjeti klikom na "OPŠIRNIJE."

 


[OPŠIRNIJE]ROK SINKOVIĆ (2.B) POBJEDNIK NATJECANJA „ZNANJEM DO ENERGETSKE UČINKOVITOSTI“ ODRŽANOG U SKLOPU ENERGETSKOG DANA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE
Branko Čičko / datum: 15. 6. 2018. 15:04

U Energetskom centru Bračak u ponedjeljak 11. 06. 2018. obilježen je Energetski dan Krapinsko-zagorske županije. Organizatori Energetskog dana su bili Krapinsko-zagorska županija i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske. U sklopu programa održana su predavanja za srednjoškolce kao i natjecanje "Znanjem do energetske učinkovitosti" na kojem je pobijedio Rok Sinković, učenik 2. b razreda strojarskih računalnih tehničara Srednje škole Oroslavje.

ČESTITAMO NAŠEM UČENIKU ROKU SINKOVIĆU NA POSTIGNUTOM REZULTATU!


[OPŠIRNIJE]REZULTATI MEĐUNARODNOG MATEMATIČKOG NATJECANJA "KLOKAN BEZ GRANICA"
Anita Šipek / datum: 31. 5. 2018. 11:59

U četvrtak 22.03.2018. godine u našoj školi održano je međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Sudjelovala su 22 učenika. 

Izniman rezultat na natjecanju postigao je učenik 4.b razreda Stjepan Šimudvarac plasiravši se u 2 % najboljih učenika u RH u kategoriji "Student"


[OPŠIRNIJE]AGATA GREDIČAK (2.A) I IVONA DROBAC (4.A) OSVOJILE PRVU I DRUGU NAGRADU NA NATJEČAJU PJESNIČKA NAGRADA "ANTUN MIHANOVIĆ"
Marija Banožić Aličević / datum: 7. 6. 2018. 21:18

U Klanjcu je 6. lipnja 2018. dodijeljena još jedna, dvanaesta po redu, Pjesnička nagrada “Antun Mihanović” za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije.

U kategoriji srednjih škola na natječaju su sudjelovale dvije učenice naše Škole.

Agata Gredičak (2.a) na natječaju je osvojila PRVU nagradu za pjesmu „KAJ!“, a Ivona Drobac (4.a) osvojila je DRUGU nagradu za pjesmu „Budi svoja, budi moja.“ Nagrade su im u ime pokrovitelja uručili zamjenica župana i zamjenik gradonačelnika Klanjca.

Čestitamo Agati i Ivoni i njihovim mentoricama: Karmeli Šafarik – Todorović, prof. i Jeleni Tukač, prof.!


[OPŠIRNIJE]TVRTKA OMCO CROATIA IZ HUMA NA SUTLI NAŠOJ ŠKOLI DONIRALA CNC TOKARILICU ZA POTREBE PRAKTIČNE NASTAVE
Branko Čičko / datum: 24. 5. 2018. 14:42

Srednja škola Oroslavje primila je vrijednu donaciju od tvrtke Omco Croatia d.o.o. Naime, tvrtka je školi donirala CNC tokarilicu DAEWO PUMA TX200M, koja će se koristiti za potrebe izvođenja praktične nastave u strojarskim strukovnim programima. Ovaj vrijedan stroj smješten je u našoj novoj školskoj radionici i uvelike će pomoći u podizanju kvalitete strukovnog obrazovanja, a posebno praktične nastave u strojarskim strukovnim programima, koji se izvode u našoj školi, strojarski računalni tehničar, tokar, bravar, strojobravar i CNC operater.

Od sljedeće školske godine, 2018./2019., Srednja škola Oroslavje u 1. razred upisivat će učenike u novi strukovni trogodišnji program za zanimanje CNC OPERATER.


[OPŠIRNIJE]NAŠI RAČUNALNI TEHNIČARI I OVE GODINE SUDJELOVALI NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA U STROJARSTVU
Branko Čičko / datum: 9. 5. 2018. 02:27

U  Srednjoj školi Blato na otoku Korčuli u suorganizaciji Agencije za strukovno obrazovanje održano je od 2. do 4. svibnja 2018. Državno natjecanje iz Tehničke mehanike i Strojarskih konstrukcija za učenike srednjih strukovnih škola u Republici Hrvatskoj. Na natjecanju iz Tehničke mehanike  sudjelovalo je 12 učenika i 10 mentora iz Karlovca, Krapine, Blata, Županje, Trogira, Osijeka, Oroslavja, Bakra i Čakovca, a na natjecanju iz Strojarskih konstrukcija 11 učenika i 8 mentora iz Požege, Šibenika, Karlovca, Bjelovara, Imotskog, Oroslavja, Splita, Bjelovara i Čakovca.

Na Državnom natjecanju sudjelovalo je i ove godine nekoliko naših učenika računalnih tehničara za strojarstvo sa svojim mentorima dipl. ing. Andrijom Huićem i dipl. ing. Davorom Sokačem. U kategoriji Strojarske konstrukcije Luka Grden (4.b) osvojio je 7. mjesto, a Karlo Gajšak (4.b) 9. mjesto. Njihov mentor bio je dipl. ing. Andrija Huić. U kategoriji Tehnička mehanika (statika i čvrstoća) natjecao se Domagoj Lovrečki (3.b) i osvojio 9. mjesto. Njegov je mentor bio dipl. ing. Davor Sokač.

ČESTITAMO UČENICIMA I NJIHOVIM MENTORIMA NA SUDJELOVANJU NA DRŽAVNOM NAJTECANJU!


[OPŠIRNIJE]AGATA GREDIČAK (2.a) DOBITNICA DRUGE NAGRADE NA SFERINOM LITERARNOM I LIKOVNOM NATJEČAJU ZA DJECU I MLADE
Marija Banožić Aličević / datum: 8. 5. 2018. 12:29

Već četvrt stoljeća SFera (Društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba) raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece i mladih osnovnih i srednjih škola na zadanu temu. Ove godine naša učenica Agata Gredičak (2.a) sudjelovala je na natječaju te je pod mentorstvom profesorice Karmele Šafarik - Todorović za svoj literarni rad na temu Agencija za lažne vijesti osvojila DRUGU NAGRADU! Čestitamo Agati i mentorici!


[OPŠIRNIJE]ENGLISH CLUB U SKLOPU PROJEKTA "OSMIJEH ZA PRIJATELJA" ODRŽAO 3 RADIONICE I SPREMA SE ZA 4. RADIONICU ENGLESKOGA JEZIKA ZA ŠTIĆENIKE PUSTODOLA
Marija Banožić Aličević / datum: 8. 5. 2018. 12:04

Četvrtkom u vremenskom terminu od 9 - 11 sati ukupno trinaestero učenika SŠ Oroslavje provest će u društvu štićenika Centra Pustodol. To su učenici: Karla, Marta i Mihael iz 1.a, Eva, Karlo i Vito iz 2.a, te Silvija, Suzana, Ana i Armando iz 3.a Posljednju radionicu pripremit će i održati Ema, Agata i Luka iz 2.a razreda, u četvrtak 10.05. Nakon svake radionice, učenici su im pripremili zdrav obrok zahvaljujući donaciji učenika svojih razreda. Štićenici Centra su vrlo radosno primili voće i zahvalili svima velika srca koji su to omogućili.

Klikom na "OPŠIRNIJE" pročitajte kako je posjet doživjela naša Karla, učenica 1.a razreda.


[OPŠIRNIJE]GOETHE - INSTITUT KROATIEN i HRVATSKO AMERIČKO DRUŠTVO
Marija Banožić Aličević / datum: 8. 5. 2018. 11:50

Dana 27. travnja 2018. učenici 2.a i 2.b razreda posjetili su Goethe Institut i Hrvatsko američko društvo u Zagrebu. Tijekom posjete učenici su imali priliku sudjelovati u zanimljivim jezičnim radionicama te na taj način unaprijediti svoje jezične vještine. Izlet su organizirale profesorice engleskog i njemačkog jezika: Marina Krsnik, Helena Beljak, Dragana Sitar i Nathali Šmuc. Zanimljiv osvrt na izlet dale su nam dvije učenice naše Škole: Agata Gredičak, 2.a i Karla Čukman, 1.a - klikom na "opširnije" pročitajte njihove dojmove o izletu te pogledajte nekoliko fotografija s izleta!


[OPŠIRNIJE]MNOGOBROJNIM AKTIVNOSTIMA U SREDNJOJ ŠKOLI OROSLAVJE OBILJEŽENA MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE
Branko Čičko / datum: 4. 5. 2018. 13:55

Srednja škola Oroslavje uključila se 23. travnja 2018. u obilježavanje Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Pod motom S knjigom kroz svijet u cjelodnevnom programu održane su razne aktivnosti poput čitalačkog kutka u holu škole, razmjena knjiga, izrada plakata, prezentacije pod nazivom Knjige su kompasi itd. Više o obilježavanju ove manifestacije u našoj školi možete pročitati klikom na OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]STOLAR LOVRO PAVETIČEK - NAJMLAĐI SUDIONIK DRŽAVNE SMOTRE
Marija Banožić Aličević / datum: 1. 5. 2018. 13:25

U četvrtak, 26. i u petak, 27. travnja 2018. godine u Drvodjelskoj tehničkoj školi Vinkovci održano je 18. Državno natjecanje učenika zanimanja stolar i drvodjelski tehničar - dizajner te smotra radova učenika drvodjelskih zanimanja. Učenik 1.e razreda Lovro Pavetiček i njegova mentorica Rajka Voćanec, dipl. ing., sudjelovali su na smotri s uratkom HOBIT KUĆA na temu "Mala besplatna biblioteka." Naši učenici stolari već dugi niz godina vrlo uspješno predstavljaju našu školu na državnim smotrama i županijskim izložbama, a ovo je prvi put da nas predstavlja učenik prvog razreda. Čestitamo Lovri!


[OPŠIRNIJE]SUSRET ZAMJENICE ŽUPANA, GĐE JASNE PETEK, S MATURANTIMA
Marija Banožić Aličević / datum: 29. 4. 2018. 13:24

U četvrtak, 26. travnja 2018. našu školu posjetila je zamjenica župana gđa Jasna Petek i prodekan za nastavu Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina gosp. Nenad Sikirica. Nazočne goste pozdravila je ravnateljica Srednje škole Oroslavje gđa Natalija Mučnjak. Učenike završnih razreda zamjenica župana upoznala je sa aktivnostima koje Krapinsko – zagorska županija provodi na području obrazovanja mladih, kretanjima na tržištu rada, o mjerama aktivne politike zapošljavanja koje provodi županija kao i o mogućnostima i perspektivama zapošljavanja na području županije. Maturanti su upoznati i sa informacijama o stipendiranju i sufinanciranju prijevoza učenika, poticanju darovitih učenika i sl. Također su predstavili programe i mogućnosti korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja, pri čemu su naglasili da je na području Krapinsko – zagorske županije prisutan trend porasta broja zaposlenih mladih osoba. Maturanti su također informirani o zanimanjima za kojima raste potražnja i odabirom kojih im se pruža veća mogućnost zapošljavanja na području županije. Prodekan za nastavu i znanost gosp. Nenad Sikirica upoznao je maturante sa mogućnostima studiranja na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina.


[OPŠIRNIJE]AGATA GREDIČAK (2.a) SUDJELOVALA NA NOVIGRADSKOM PROLJEĆU
Marija Banožić Aličević / datum: 25. 4. 2018. 12:27

Učenica Agata Gredičak (2.a) izabrana je za sudjelovanje u školi stvaralaštva Novigradsko proljeće 2018. koja se održavala u Novigradu od 7. do 14. travnja 2018. Novigradsko proljeće je smotra stvaralaštva darovitih učenika iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, a namijenjena je darovitim učenicima koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti i u svoje slobodno vrijeme bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području. Naša Agata sudjelovala je u literarnoj radionici kroz koju je u tih sedam dana još više unaprijedila svoja znanja i vještine pisanja. Bravo!


[OPŠIRNIJE]NAŠ LUKA IZABRAN ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU „VOLONTIRAM + ŠKOLSKI SPORT = ODLIČAN“
Marija Banožić Aličević / datum: 20. 4. 2018. 13:32

Hrvatski školski sportski savez pokrenuo je projekt „Volontiram + školski sport = odličan“ koji ima za cilj promoviranje volonterizma u školskom sportu. Jedna od aktivnosti projekta je volontiranje na školskim sportskim natjecanjima – sudjelovanje na završnicama državnih prvenstava ŠŠD osnovnih i srednjih škola te na Danu školskog sporta.

Naš učenik Luka Kuhta (2.a) izabran je za volontera na završnicama državnih prvenstava školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola koje se održavaju u Poreču od 18. do 26. travnja 2018.

Čestitamo Luki i želimo mu dobar provod!


[OPŠIRNIJE]RAČUNALNI TEHNIČAR DOMAGOJ LOVREČKI (3.B) TREĆI NA DRŽAVNOM NATJECANJU U DIZAJNIRANJU RAČUNALOM - AUTOCAD
Branko Čičko / datum: 16. 4. 2018. 13:19

I ove godine naši učenici su sa svojim mentorom dipl. ing. Andrijom Huićem sudjelovali na državnom natjecanju učenika strojarskih zanimanja, koje je održano 12. i 13. travnja 2018. u Tehničkoj školi Slavonski Brod. Sudjelovala su 43 učenika iz 17 strukovnih škola u Republici Hrvatskoj. U kategoriji Dizajniranje računalom – AUTOCAD natjecalo se 10 učenika iz 10 škola. Domagoj Lovrečki (3.b) osvojio je izvrsno 3. mjesto. U kategoriji Dizajniranje računalom – CATIA natjecalo se 12 učenika iz 10 škola. Josip Novosel, učenik 4.b, osvojio je 9. mjesto.

ČESTITAMO UČENICIMA I NJIHOVIM MENTORIMA NA USPJEŠNOM SUDJELOVANJU NA DRŽAVNOM NAJTECANJU, A DOMAGOJU LOVREČKOM I NJEGOVOM MENTORU DIPL. ING. ANDRIJI HUIĆU OSVAJANJE 3. MJESTA NA DRŽAVNOM NATJECANJU!


[OPŠIRNIJE]PREZENTACIJA MORH-a - PROFESIONALNA ORIJENTACIJA
Marija Banožić Aličević / datum: 27. 3. 2018. 14:57

U utorak, 27. ožujka 2018. za vrijeme prvog sata poslijepodnevne smjene predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske održali su prezentaciju učenicima 3.d, 3.e i 3.f razreda i predstavili sustav dragovoljnog vojnog osposobljavanja te mogućnost zasnivanja radnog odnosa s Oružanim snagama RH (ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu). Promidžbene aktivnosti MORH-a u privlačenju osoblja usmjerene su na učenike trećih razreda srednjih strukovnih škola.


[OPŠIRNIJE]RADIONICA "GARANCIJA ZA MLADE"
Marija Banožić Aličević / datum: 27. 3. 2018. 11:42

U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. u našoj školi održala se radionica "Garancija za mlade" u 3.f i 3.e razredu. Predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (Područna služba Krapina) predstavile su učenicima završnih razreda mjere aktivne politike zapošljavanja. Izlaganje je sadržavalo vrlo korisne informacije o stažiranju, pripravništvu, stručnom osposobljavanju za rad te o zanimanjima koja su ove godine deficitarna u našoj Županiji. Također, učenicima je naglašena važnost polaganja pomoćničkog ispita kao preduvjeta za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Isto tako, učenici su imali priliku postavljati pitanja te su dobili odgovore i korisne informacije koje će im zasigurno pomoći u budućoj potrazi za poslom. Ova radionica odvijala se kao jedna od aktivnosti u okviru projekta Info centra za mlade Neos.


[OPŠIRNIJE]RUKOMETNA EKIPA NAŠE ŠKOLE OSVOJILA TREĆE MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU
Marija Banožić Aličević / datum: 16. 3. 2018. 22:12

Županijsko natjecanje u rukometu održano je 16. ožujka 2018. u Bedekovčini. Našu školu uspješno su predstavljali: Lovro Komljen (3.e), Dominik Rešetar (3.a), Josip Maurović (3.e), Fran Šaronja (4.a), Luka Kontak (3.e), Karlo Iljaš (4.a), Rene Hursa (2.a), Rudi Vlajčević (4.a), Luka Mlinarić (4.a) i Ivan Gorup (4.a). U utakmici za treće mjesto, naša škola pobijedila je Srednju školu Bedekovčina 16:12.

Čestitamo učenicima i voditelju momčadi prof. Branku Zelantu!


[OPŠIRNIJE]DANI LJEPOTE I FITNESSA
Ema Šabanović Baldun / datum: 13. 3. 2018. 11:07

9. 3. 2018. prisustvovali smo Danima ljepote i fitnessa na Zagrebačkom velesajmu.  Na frizerskom natjecanju sudjelovale su Monika Grah, Iva Kada i Petra Žigovečki u pratnji mentorice Jagode Žegrec, a na make-up natjecanju Tarra Grković u pratnji mentorice Sandre Juranić. Učenice su pokazale znanje, vještinu i kreativnost. Sajam je bio i zabavan i edukativan. Imali smo priliku naučiti nove tehnike te vidjeti i kupiti nove kozmetičke i frizerske preparate i opremu.

Maja Očić 2.f


[OPŠIRNIJE]U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA
Branko Čičko / datum: 9. 3. 2018. 14:14

Dana 5. ožujka 2018. godine održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika u našoj školi s početkom u 10 sati. Bilo je 36 natjecatelja u 4 kategorije. Ispit se rješavao 90 minuta te je svaki natjecatelj opravdao svoj dolazak.

Prva mjesta podijelile su dvije škole – Gimnazija Antun Gustav Matoš iz Zaboka u kategoriji prvih i trećih razreda, a Srednja škola Zlatar u kategoriji drugih (čak tri učenika na prvome mjestu!) i četvrtih razreda.

Nakon natjecanja sudionici su se okrijepili u restoranu Zagi. Naše hostese Antonija Posavec i Viktoria Hren iz 3.a te Karlo Kovačić i Ivan Gredičak iz 3.b upoznali su goste sa školom te proveli slobodno vrijeme s njima.

Našu školu na Županijskom natjecanju predstavljala je učenica 1.a razreda Gabriela Kanceljak koja je ostvarila dobar rezultat zauzevši šesto mjesto u kategoriji prvih razreda.

Čestitamo Gabrieli i ostalima na postignutim rezultatima!

 


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI USPJEŠNI NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ POVIJESTI
Marija Banožić Aličević / datum: 8. 3. 2018. 09:22

Na županijskom natjecanju iz povijesti koje je održano 7.03.2018. u Srednjoj školi Bedekovčina sudjelovalo je 26 učenika/ica srednjih škola Krapinsko-zagorske županije.

Našu školu predstavljalo je četvero učenika u tri kategorije natjecanja i postigli su ove rezultate: u kategoriji prvih razreda Gabriela Kanceljak (1.a) osvojila je drugo mjesto, u kategoriji trećih razreda Marija Mirt (3.a) osvojila je četvrto mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda Ivan Gorup (4.a) osvojio je drugo mjesto i Silvija Ilić (4.a) osvojila je treće mjesto!
 
Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Renati Čandrlić!

[OPŠIRNIJE]REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ HRVATSKOG JEZIKA 2018
Branko Čičko / datum: 7. 3. 2018. 09:15

Klikom na OPŠIRNIJE možete vidjeti rezultate Županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika 2018.


[OPŠIRNIJE]KOŠARKAŠKA EKIPA NAŠE ŠKOLE OSVOJILA 2. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU
Branko Čičko / datum: 1. 3. 2018. 11:55

Županijsko natjecanje iz košarke održano je 27. veljače 2018. u Zaboku. Našu školu uspješno su predstavljali: Sergej Veverec (4.a), Dominik Poštek (3.b), Jurica Gorše (3.b), Matija Mučnjak (3.b), Fran Šaronja (4.a), Dominik Rešetar (3.a), Karlo Iljaš (4.a), Rudi Vlajčević (4.a), Luka Mlinarić (4.a) i Ivan Gorup (4.a). U finalu su se sastale ekipe SŠ Oroslavje i SŠ Krapine.

Naši učenici osvojili su visoko DRUGO MJESTO! Čestitamo učenicima i voditelju momčadi prof. Branku Zelantu!

  


[OPŠIRNIJE]NAŠI RAČUNALNI TEHNIČARI I OVE GODINE POSTIGLI IZNIMNE REZULTATE NA MEĐUŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ STROJARSTVA
Branko Čičko / datum: 28. 2. 2018. 10:25

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te škola domaćina 22. i 23.2.2018. održana su međužupanijska natjecanja učenika tehničkih strojarskih zanimanja. 

Na međužupanijskom natjecanju iz tehničke mehanike (statika i čvrstoća) i strojarskih konstrukcija održanom u SŠT Frana Bošnjakovića u četvrtak 22.2.2018. sudjelovali su učenici iz 13 tehničkih i srednjih škola sa područja 8 županija i Grada Zagreba.

Na natjecanju iz tehničke mehanike sudjelovalo je 22 učenika, a iz strojarskih konstrukcija 15 učenika. Učenici naše škole nastupili su u nekoliko kategorija i postigli iznimne rezultate. Na natjecanju iz tehničke mehanike Domagoj Lovrečki (3.b) osvojio je 4.mjesto te se plasirao na državno natjecanje a Marko Jureša (3.b) 9.mjesto. Njihov mentor bio je dipl. ing. Davor Sokač.

Na natjecanju iz strojarskih konstrukcija Luka Grden (4.b) osvojio je 3.mjesto, a Karlo Gajšak (4.b) 6.mjesto. Oba učenika plasirala su se na državno natjecanje koje će se održati 3. i 4. svibnja 2018. u Srednjoj školi Blato na Korčuli. Njihov je mentor bio dipl. ing. Andrija Huić.

U organizaciji STŠ Fausta Vrančića u petak 23.2.2018. održano je natjecanje u četiri kategorije (Dizajniranje pomoću računala - AutoCAD i Catia, te CNC tokarenja i glodanja). Na natjecanju je sudjelovalo 50 učenika iz 12 srednjih i tehničkih škola sa područja 8 županija i Grada Zagreba (AutoCAD - 15 učenika, CATIA - 18 učenika, CNC tokarenje - 10 učenika i CNC glodanje - 7 učenika).

Naši učenici sudjelovali su na natjecanju iz Dizajniranja pomoću računala – AUTOCAD i Catia i postigli odlične rezultate. Na natjecanju u Dizajniranju pomoću računala – AUTOCAD Domagoj Lovrečki (3.b) osvojio je 1.mjesto i plasirao se na državno natjecanje, a  Marko Jakopović (4.b) 5. mjesto. Državno natjecanje održat će se 12. i 13. travnja 2018. u Tehničkoj školi Slavonski Brod. Njihov mentor bio je dipl. ing. Andrija Huić.

Na natjecanju iz CATIA-e Josip Novosel (4.b) osvojio je 5. mjesto, a Tomislav Ivanić (4.b) 8.mjesto. Njihov mentor je također bio dipl. ing. Andrija Huić.

Svim učenicima čestitamo na ostvarenim zapaženim rezultatima, a onima koji su se plasirali na državno natjecanje želimo uspjeh na natjecanju!


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO U NAŠOJ ŠKOLI
Branko Čičko / datum: 1. 3. 2018. 17:19

Valentinovo u našoj školi prošlo je zapaženo kao i brojne manifestacije. Ove godine u suradnji s profesoricama Vesnom Lipovac te Mihaelom Jazvec učenici od 1. do 4. razreda gimnazije pripremili su romantični kutak s brojnim zanimljivostima, knjigama te pisanjem ljubavnih pisamaca. Plakat s ljubavnim stihovima predstavile su nam Ilona Kovačević te Silvija Ilić, učenice 4.a razreda. Zanimljivosti o svetom Valentinu prezentirali su nam Mihael Šuk i Luka Kuhta, učenici 2.a razreda. Učenice Tajana Falatec, Iva Babić te Vinka Popović obradile su temu ljubavnih romana, dok je plakat s romantičnim životinjama pripremila učenica Ines Novosel, 1.a. Neizostavni dio Valentinova bio je plakat učenice Mie Kučiš iz 1.a koji nas je savjetovao koje se cvijeće poklanja za Valentinovo.

Viktoria Hren, 3.a

  


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI SUDJELOVALI NA VJERONAUČNOJ OLIMPIJADI U KONJŠČINI
Marija Banožić Aličević / datum: 21. 2. 2018. 08:01

U srijedu, 31. siječnja 2018. u Srednjoj školi Konjščina, kao i svake godine, održano je županijsko natjecanje iz vjeronauka. U natjecanju je sudjelovalo 9 škola Krapinsko - zagorske županije, a jedna od njih bila je i naša.  Unatoč nesigurnosti i napetosti, naša škola zauzela je 5.mjesto. Za to su svakako zaslužni učenici 2.razreda: Martin Bodalec (2.b), Filip Cukovečki (2.b), Valentina Haus (2.a) i Agata Gredičak (2.a) te pozitivan duh mentorice vjeroučiteljice Mihaele Jazvec. Ove je godine tema natjecanja bila "Kršćani na putu dijaloga."
Na kraju svega kući smo otišli umorni, ali nadasve zadovoljni. Nije uvijek bitno pobijediti!

Agata Gredičak, 2.a


[OPŠIRNIJE]SAMO VOLONTIRAJ - SPOT
Marija Banožić Aličević / datum: 15. 2. 2018. 14:39

U okviru projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje” izrađen je spot za pjesmu "Samo volontiraj!" kako bi se promovirale vrijednosti i značaj volonterstva. Nositelj projekta je Mreža udruga Zagor, a isti se provodi u partnerstvu s Društvom “Naša djeca” Zabok, Krapinsko-zagorskom županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom. Spot je financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali te od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Autorica teksta je volonterka Ema Smolić, a pjesmu izvodi dječji zbor Zabočki mališani DND-a Zabok.

Spot možete pogledati na ovoj poveznici:

 https://www.youtube.com/watch? v=1PvLfQ_4o3E&t=5s


[OPŠIRNIJE]AKCIJA "MIR I DOBRO"
Marija Banožić Aličević / datum: 19. 12. 2017. 16:28

Akcija "Mir i dobro" u organizaciji Policijske uprave Krapinsko – zagorske županije i partnera provodit će se od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti i javnog reda i mira, sprječavanja zlouporabe oružja i eksplozivnih tvari te pirotehničkih sredstava.

Na ovoj poveznici možete pogledati kratak film kojim se mlade upozorava na opasnost upotrebe pirotehničkih sredstava: https://www.youtube.com/watch?v=XD_reesYOZ0


[OPŠIRNIJE]POHVALA ZA LITERARNI RAD AGATI GREDIČAK (2.a) NA MANIFESTACIJI DANI KSAVERA ŠANDORA GJALSKOG
Branko Čičko / datum: 31. 10. 2017. 16:47

Od 23. do 28. listopada 2017. godine održana je manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku. Na manifestaciji je sudjelovala i Srednja škola Oroslavje s literarnim radovima učenika. Učenica naše škole Agata Gredičak (2.a) nagrađena je 2. pohvalom za literarni rad Učionica B3 pod mentorstvom profesorice Karmele Šafarik Todorović. U sklopu manifestacije održana je Radionica kreativnog pisanja pod vodstvom književnika Miroslava Mićanovića u kojoj je sudjelovalo šest učenika naše škole: Lara Jagečić, Petra Kovačić, Jessica Masten, Agata Gredičak, Luka Kuhta, Vito Frinčić.

Proglašenje pobjednika te dodjela Nagrade Gjalski održala se u četvrtak 26. listopada u Gimnaziji AGM.

Čestitamo Agati te joj želimo puno uspjeha u daljnjim natječajima!

Viktoria Hren, 3.a


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju