preskoči na sadržaj

Srednja škola Oroslavje

Login

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

VIJESTI
NAŠI UČENICI STROJASKIH PROGRAMA NA MOBILNOSTI U REPUBLICI IRSKOJ U SKLOPU PROGRAMA ERASMUS PLUS
Branko Čičko / datum: 16. 1. 2019. 21:37

Ovih dana naši učenici strojarskih strukovnih programa nalaze se u Republici Irskoj gdje pohađaju stručnu praksu u sklopu programa Erasmus + uz pratnju svojih nastavnika te na taj način stječu nova znanja i vještine. Osim praktične nastave i stručnog usavršavanja, učenici i nastavnici imali su priliku upoznati povijesne i kulturne znamenitosti glavnog grada Irske, Dublina, i njegove okolice.

  


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU ŠK.GOD. 2018./19.
Anita Šipek / datum: 10. 1. 2019. 15:43

Nastava u drugom polugodištu šk. god. 2018. / 19. počinje u ponedjeljak 14.01.2019. prema rasporedu 2. 


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI STRUKOVNIH PROGRAMA IZ SEKTORA STROJARSTVA U REPUBLICI IRSKOJ NA STRUČNOJ PRAKSI U OKVIRU ERASMUS PLUS KA1 PROJEKTA "COMPARE&PRACTICE"
Branko Čičko / datum: 14. 12. 2018. 12:46

Početkom sljedeće godine učenici strukovnih programa iz sektora strojarstva Srednje škole Oroslavje putuju u Republiku Irsku na stručnu praksu u sklopu programa Erasmus +. Jedanaest učenika iz zanimanja računalni tehničar za strojarstvo te jedan tokar pohađat će desetodnevnu praktičnu nastavu u inozemnom poslovnom okruženju u trajanju od 80 radnih sati u pratnji nastavnika strojarske grupe predmeta Vjekoslava Jozića i Davora Sokača. Za provedbu navedenog projekta Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je financijsku potporu u iznosu od 26.646,00 EUR. Partnerska organizacija koja će organizirati boravak grupi od 5. do 19. siječnja 2019. u Dublinu je Martello Training Ltd. 

Osim praktične nastave i stručnog usavršavanja, učenici i nastavnici imat će priliku upoznati povijesne i kulturne znamenitosti Dublina i okolice te osjetiti život u irskoj zajednici i obiteljima gdje će biti smješteni.

Ishodi učenja međunarodne mobilnosti stručne prakse priznat će se učenicima u kontekstu Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) te jasno artikulirati stečene kompetencije i vještine učenika koje mogu ponuditi u svojoj budućoj participaciji na tržištu rada u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Cilj mobilnosti je usvajanje novih kompetencija, znanja i vještina u ovim vrlo traženim zanimanjima, te afirmacija strukovnih programa iz područja strojarstva kod učenika završnih razreda osnovne škole.

  


[OPŠIRNIJE]JUVENES TRANSLATORES 2018. U SREDNJOJ ŠKOLI OROSLAVJE
Marija Banožić Aličević / datum: 19. 12. 2018. 22:17

U organizaciji Europske komisije dana 22. studenoga 2018. provedeno je natjecanje u pisanom prevođenju, a među desetak hrvatskih srednjih škola (Elektrotehnička škola, Split, Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti, Slavonski Brod, Prirodoslovna tehnička škola, Split, Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin, Trogir, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Ploče, Srednja škola Petrinja, Srednja tehnička prometna škola, Split,  Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Zagreb, Tehnička škola, Karlovac , TSŠ-SMSI „Leonardo da Vinci“, Buje), našla se i Srednja škola Oroslavje. Dvoje učenika 3.a razreda opće gimnazije (Eva Pelko i Luka Kuhta) i tri učenika 3.b razreda programa računalni tehničar za strojarstvo (Jakov Gorup, Luka Juranić i Denis Jureša) prihvatilo je izazov natjecanja iz pisanog prevođenja s engleskog na hrvatski jezik na ovogodišnju temu kulturne baštine. Uvjet je bio da učenici pristupe inicijalnom testiranju i da su rođeni 2001. godine.

Svakog radnog dana pripremali smo se za natjecanje i brusili naše prevoditeljske vještine. Na naše iznenađenje, bio je to vrlo izazovan zadatak. Na dan natjecanja svi smo bili veoma uzbuđeni, no u isto vrijeme i vrlo odlučni. Ponosno smo odjenuli majice Europske  komisije koje smo dobili za sudjelovanje a naša ravnateljica prof. Mučnjak ohrabrila nas je pred sam početak. Nitko nije pomislio da će nam ruke drhtati od uzbuđenja. Za prevođenje zadanog teksta imali smo 2 sata vremena, i moram reći nije bilo nimalo lako. Glavna uprava za pisano prevođenje ocijenit će prijevode i odabrati jedan pobjednički prijevod iz svake države članice EU-a . Pobjednici će u proljeće 2019. biti pozvani na svečanu dodjelu nagrada u Bruxelles. Glavna uprava za pismeno prevođenje snosit će troškove puta i smještaja za jednog pobjednika, jednu odraslu osobu u pratnji i jednog nastavnika iz svake države članice. Voljela bih zahvaliti organizatorima natjecanja na prilici za sudjelovanje u ovom izazovu. Izabrano je 10 hrvatskih škola, a ukupno je sudjelovalo 28 zemalja EU.  Veoma sam uzbuđena vidjeti rezultate te svima želim sreću!

Eva Pelko, 3.A


Neizmjerno mi je drago što sam imao priliku sudjelovati u ovakvom natjecanju, uglavnom zbog toga što volim engleski jezik općenito i što je izabrano samo desetak škola iz Hrvatske, uključujući našu. Želio bih se zahvaliti našim profesoricama engleskog jezika Marini Krsnik i Heleni Beljak na brojnim pripremama koje su odradile s nama. Jedva čekam da stignu rezultati te želim svima puno sreće!


Luka Kuhta, 3.A


[OPŠIRNIJE]PRIJAVE ZA ZIMSKU ŠKOLU INFORMATIKE
Branko Čičko / datum: 13. 12. 2018. 14:29

Za sve zainteresirane učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola u tijeku su prijave za 24. Zimsku školu informatike. Manifestaciju organiziraju Srednja škola Krapina, KRIK i HSIN.

Dodatne informacije možeze saznati OVDJE


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVANJE UČENICA 3.F RAZREDA NA NATJECANJU FESTIVAL KOSE - ADVENT U KOSI
Marija Banožić Aličević / datum: 10. 12. 2018. 10:54

U nedjelju, 9.12.2018., učenice 3.F frizerskog razreda – Ivana Tupek i Adriana Kesak  sudjelovale su na natjecanju za frizere pod nazivom Festival kose – Advent u kosi za dodjelu prestižne nagrade Kristalni svijet za najljepšu adventsku frizuru Hrvatske. Djevojkama su modeli bile učenice naše Škole Mateja Herceg (2.F) i Nikolina Lacković (3.F). Mentorica učenicama bila je nastavnica Divna Maričić.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u suradnji s Obrtničkom Komorom Hrvatske.

Stručni žiri podijelio je 4 Kristalna svijeta: jedan za najljepšu Adventsku frizuru; jedan za ukupan dojam; jedan za najljepšu Adventsku frizuru za učenike natjecatelje srednjih strukovnih škola te jedan Kristalni svijet za najljepši make-up.

Naše učenice osvojile su nagradu za ukupan dojam! Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]POSJET NAŠIH FRIZERKI CENTRU ZA REHABILITACIJU U PUSTODOLU
Marija Banožić Aličević / datum: 10. 12. 2018. 08:27

Učenice 2.F frizerskog smjera, u pratnji nastavnice Divne Maričić, posjetile su 5.12.2018. Centar za rehabilitaciju u Pustodolu. Centar su posjetile u okviru praktične nastave u školi.

I ove su godine, u dogovoru sa stručnim djelatnicima Centra, šišali, bojali i frizirali štićenike. Još se jednom pokazala velika humanost naših učenica, kojima je najveća zahvala bila vidjeti sretne, zadovoljne i nasmijane štićenike Centra.

Bravo, djevojke!


[OPŠIRNIJE]SREDNJOJ ŠKOLI OROSLAVJE NA 4. FESTIVALU VOLONTERIZMA DODIJELJENA NAGRADA U KATEGORIJi "NAJBOLJA USTANOVA"
Branko Čičko / datum: 6. 12. 2018. 19:48

Povodom Međunarodnog dana volontera u srijedu 5. prosinca 2018. Lokalni volonterski centar „Orkas“ i Udruga Feniks organizirali su u Gradskoj knjižnici Oroslavje 4. Festival volonterizma na kojem su dodijeljene nagrade najboljim volonterima tijekom protekle godine te je postavljena izložba radova odabranih putem provedenog likovnog natječaja.

Među nagrađenima bila je i Srednja škola Oroslavje koja je primila nagradu u kategoriji "Najbolja ustanova/institucija“. Škola je Udruzi Feniks dugogodišnji partner te sudjeluje u provedbi projekta Lokalni volonterski centar „Orkas“ od 2015. godine, a u sklopu škole osnovan je i volonterski klub čiji članovi sudjeluju u brojnim aktivnostima kako bi unaprijedili život lokalne zajednice. Članovi volonterskog kluba u suradnji s Udrugom mladih Feniks i Lokalnim volonterskim centrom „Orkas“ osmišljavaju i provode aktivnosti kojima se promiče volonterstvo, te pružaju pomoć u učenju djeci i mladima iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji koja pohađaju OŠ Oroslavje i SŠ Oroslavje, aktivno sudjeluju u volonterskim programima i akcijama koje organizira volonterski centar.

Posebno je vrijedno istaknuti i važnu suradnju s Centrom za rehabilitaciju Varaždin, Podružnicom Pustodol, koja  pruža djeci, mladeži i odraslim osobama s tjelesnim, intelektualnim ili osjetilnim oštećenjima usluge smještaja, boravka i psihosocijalnu rehabilitaciju osim osobama koje boluju od psihičkih bolesti ili poremećaja te ovisnicima, Prošle školske godine suradnja Srednje škole Oroslavje i njezinog volonterskog kluba  obogaćena je dodatnim aktivnostima u sklopu projekta „Osmijeh za prijatelja“, kreativnim  radionicama engleskog jezika za štićenike koje je sa učenicima organizirala prof. Marina Krsnik. Trinaestero učenika SŠ Oroslavje provelo će u društvu štićenika Centra Pustodol. To su učenici: Karla, Marta i Mihael iz 1.a, Eva, Karlo i Vito iz 2.a, te Silvija, Suzana, Ana i Armando iz 3.a Ema, Agata i Luka iz 2.a razreda. Nakon svake radionice, učenici su im pripremili zdrav obrok zahvaljujući donaciji učenika svojih razreda. Štićenici Centra su vrlo radosno primili voće i zahvalili svima velika srca koji su to omogućili. Posebno je bio dirljiv susret kada im je ravnateljica Škole Natalija Mučnjak uručivala priznanja za ostvarena postignuća. Osjećaj vlastitog napretka i zajedničkog druženja sa srednjoškolcima pokazao se neprocjenjivim iskustvom i za štićenike i učenike .

Kao dio volonterskih aktivnosti spomenimo učenice frizerke 2. f i 3 f , koje su sa svojim nastavnicama Divnom Maričić i Jagodom Žegrec, redovito pružale besplatne frizerske usluge za štićenike, u sklopu praktične nastave u školi i tehnoloških vježbi.

Akcija je ove godine postala tradicionalna, uvrštena je u školski kurikulum te će se odsada provoditi svake godine u sklopu praktične nastave, pred božićne i uskršnje blagdane.

„I ove smo godine u dogovoru sa stručnim djelatnicima šišali, bojali i frizirali štićenike s namjerom da ih uljepšamo i razveselimo.  Odlazak u taj centar neopisivo je iskustvo, a vidjeti ih nasmijane i sretne, najveća je nagrada .“( Monika Grah, 3. f)

Posebna zahvalnica dodijeljena je i prof. Marceli Rasonja, za volontiranje u udruzi i vođenje radionica robotike u okviru Croatian Makers lige.                

      

 


[OPŠIRNIJE]KIĆENJE JELKE U PREDVORJU ŠKOLE
Marija Banožić Aličević / datum: 4. 12. 2018. 12:41

U ponedjeljak, 3.12.2018., učenici stolari 1.F i 3.D razreda okitili su jelku u predvorju Škole koju je donirala naša profesorica Rajka Voćanec. Uz lijepo okićenu jelku, učenici su postavili i drvene jaslice te upalili prvu adventsku svijeću, također ručno izrađene.

Bravo i hvala na uređenju naše Škole!


[OPŠIRNIJE]PREDSTAVLJANJE SVEUČILIŠNIH STUDIJSKIH PROGRAMA HRVATSKOG VOJNOG UČILIŠTA
Marija Banožić Aličević / datum: 22. 11. 2018. 14:09

U srijedu, 21.11.2018., u školi se održalo predstavljanje novih studijskih programa Hrvatskog vojnog učilišta, u okviru profesionalne orijentacije učenika završnih razreda. Predstavljanju su prisustvovali učenici 4.A i 4.B razreda.

Promidžbeni tim MORH-a prezentirao je jedan školski sat promidžbenu kampanju “Sveučilišni studijski programi na HVU+KADET 2018”.  Predstavljena su četiri studijska programa: vojni pilot, vojno pomorstvo, vojno vođenje i upravljanje te vojno inženjerstvo.

Osim predstavljanja samih programa, učenici su stekli dojam i o svakodnevnom životu studenata na HVU, koje uključuje i vojnu obuku tijekom radnog tjedna. Studentima je osiguran smještaj, privatno računalo, potrebna literatura te mjesečna stipendija.

Zahvaljujemo promidžbenom timu MORH-a na suradnji!


[OPŠIRNIJE]RADIONICOM ZA UČENIKE O GLAGOLJICI OBILJEŽEN MJESEC HRVATSKE KNJIGE
Branko Čičko / datum: 16. 11. 2018. 10:33

Glavna tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Baš baština, a moto (U)čitaj nasljeđe!, pri čemu je osnovni motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta. Europska komisija proglasila je 2018. Europskom godinom kulturne baštine, te je upravo glagoljica kao važan dio hrvatskog kulturnog identiteta bila okosnica ovogodišnje Mjeseca hrvatske knjige. Obilježavanju ove manifestacije pridružila se i naša škola radionicom za učenike na temu glagoljice, u suradnji sa školskom knjižnicom i pod vodstvom profesorice Valentine Ilić. Učenici su se upoznali sa razvojem i značenjem glagoljice i njezinog pisma, a u praktičnom dijelu su uspješno napisali nekoliko riječi glagoljskim pismom.

  

 


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI U POSJETI GRADU HEROJU VUKOVARU
Branko Čičko / datum: 16. 11. 2018. 09:39

Dana 9. studenog 2018. godine 46 učenika i učenica naše škole posjetilo je grad Vukovar. Odali smo počast gradu heroju i simbolu Domovinskog rata te u ime svih učenika i djelatnika naše škole zapalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Spomen domu Ovčari.  U jednodnevnom stručnom posjetu uz pratnju stručnog vodiča Tijane Krajnović obišli smo sve memorijalne lokalitete: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Vukovarsku bolnicu – Mjesto sjećanja, Memorijalni centar Domovinskog rata, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčaru i masovnu grobnicu na Ovčari.

Sva predavanja, osim što su bila zanimljiva i poučna, nadasve su bila i emotivna provodeći nas snimkama i glazbom kroz ratna zbivanja  1990. i 1991. godine. Slobodno vrijeme iskoristili smo za razgledavanje grada i šetnju uz rijeku Dunav. Posjet smo završili razgledavanjem Muzeja vučedolske kulture. Vratili smo se u Oroslavje u kasnim večernjim satima.

Zahvaljujemo profesorici Renati Čandrlić te profesorima Branku Zelantu i Vjekoslavu Joziću koji su nas vodili te se radujemo idućem posjetu Vukovaru!

Valentina Haus, 3.A

  


[OPŠIRNIJE]"BEZ PROMILA" - PREDAVANJE I AKCIJA ZA ZAVRŠNE RAZREDE
Marija Banožić Aličević / datum: 16. 11. 2018. 09:04

U srijedu, 14. studenog 2018., u 4.A i 4.B razredu održano je predavanje i akcija s nazivom „Bez promila“, kojom ujedno obilježavamo početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, čiji je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova, već treću godinu se financira projekt „Bez promila“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Policijskom upravom Krapinsko-zagorskom, udrugom Regenerator i Krapinsko-zagorskom županijom. Predavanje se odvijalo pod vodstvom predstavnika Policijske uprave Krapinsko-zagorske te predstavnika Mreže udruga Zagor. Naglasak je bio na zakonskom okviru koji se tiče mladih vozača/vozačica, opasnostima koje se kriju u prometu, mjerama sigurnosti u prometu te, ponajviše, utjecaju alkohola na sposobnosti vozača. Tijekom akcije učenici/ce su imali priliku koristiti „pijane naočale“ kako bi kroz igru i rješavanje zadataka imali priliku osjetiti dezorijentiranost, nesigurnost u koraku te smanjene mogućnosti koordinacije pokreta prilikom konzumacije alkohola. Cilj ovog projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu, posebice mladih vozača i vozačica.


[OPŠIRNIJE]RADIONICA O IZRADI TRADICIJSKIH IGRAČAKA
Marija Banožić Aličević / datum: 12. 11. 2018. 11:49

U petak, 9. studenog 2018. godine, učenici 2.A, 4.A, 2.E i 1.F razreda imali su priliku saznati nešto više o izradi tradicijskih igračaka u sklopu obilježavanja Europske godine kulturne baštine. Priču o povijesti, samim počecima izrade te današnji način izrade ispričao je gospodin Zvonimir Majdak. OPG gospodina Majdaka već četiri generacije proizvodi drvene tvorevine kao što su tamburice, magnetići, autići i ostale igračke. Svi proizvodi izrađeni su od drva lipe ili bukve, a prolaze kroz čak 52 postupka od samog odabira materijala do završnog proizvoda. Izrada tradicijskih igračaka odvija se u suradnji s UNESCO-om, a u Hrvatskom Zagorju je započela 30-ih godina prošlog stoljeća. Gospodin Majdak, uz pomoć kreativnog uma svoje unuke Ines (učenice 2.A razreda), već godinama izrađuje tradicionalne žute tamburice sa crveno-zelenim, ručno oslikanim, detaljima. Učenici su imali priliku i sami oslikati tamburice te su mogli vidjeti i isprobati ostale igračke iz radinosti gospodina Majdaka.

Zahvaljujemo gospodinu Majdaku, njegovoj obitelji i svima koji njeguju našu tradiciju te se radujemo idućem druženju!

                                                                                Valentina Hercigonja, 4.a


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE I RADIONICA "NASILJE U MLADENAČKIM VEZAMA"
Marija Banožić Aličević / datum: 6. 11. 2018. 12:30

Dana 5. studenog 2018. u 2.F razredu održana je radionica i predavanje s temom „Nasilje u mladenačkim vezama“. Predavanje su održale Ivana Kuzmanić i Sanja Krznarić iz Udruge Zamisli, a održano je u sklopu projekta „Lokalni info-centar za mlade Zagor“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor zajedno s partnerskim organizacijama: Udruga Zamisli, Udruga Impress Daruvar, Udruga IKS i Nezavisna udruga mladih. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj predavanja i radionica je prevencija nasilja u partnerskim vezama mladih te razvijanje svijesti o prepoznavanju manje vidljivih vrsta nasilja.

Na predavanju su učenice dobile korisne informacije o vrstama nasilja u vezi, uzrocima nasilja i posljedicama, statističkim podacima o nasilju u mladenačkim vezama te o institucijama kojima se mogu obratiti. Učenice su kroz različite aktivnosti dobile informacije i saznanja kako prepoznati nasilje u partnerskoj vezi, a u svim su aktivnostima aktivno sudjelovale.


[OPŠIRNIJE]RODITELJSKI SASTANAK O ORGANIZACIJI MOBILNOSTI STRUČNE PRAKSE U IRSKOJ, ERASMUS+ KA1
Branko Čičko / datum: 23. 10. 2018. 14:26

Roditeljski sastanak o organizaciji mobilnosti stručne prakse u Irskoj, Erasmus+ KA1 održat će se u utorak, 30.10. u 15.00 sati u Srednjoj školi Oroslavje.

Sastanku će nazočiti predstavnik partnerske organizacije iz Irske, Martello Training Ltd.

Pozvani su svi zainteresirani učenici i njihovi roditelji da zbog važnosti svakako dođu na sastanak.


[OPŠIRNIJE]POZIV UČENICIMA STRUKOVNIH PROGRAMA SREDNJE ŠKOLE OROSLAVJE NA PRIJAVU ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU MOBILNOSTI STRUČNE PRAKSE ERASMUS + KA1 "COMPARE&PRACTICE"
Branko Čičko / datum: 16. 10. 2018. 14:53

Srednja škola Oroslavju objavljuje poziv učenicima strukovnih programa da se prijave za sudjelovanje u projektu mobilnosti strukovne prakse ERASMUS+ KA! "COMPARE&PRACTICE".

Tekst natječaja i sve potrebne upute i obrasce koje treba popuniti i priložiti mogu se preuzeti klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA U ŠKOLSKOJ ODNOSNO AKADEMSKOJ 2018./2019. GODINI FONDA ZA STIPENDIRANJE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I DJECE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA
Branko Čičko / datum: 23. 10. 2018. 17:15

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2018./2019. godini.

Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:

https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/natjecaji/aktualni-natjecaji-921/921


[OPŠIRNIJE]DISCOVEREU - MOGUĆNOST BESPLATNOG PUTOVANJA PO EUROPI
Branko Čičko / datum: 23. 10. 2018. 17:06

Europska komisija objavit će 29. studenoga 2018. godine novi poziv DiscoverEU koji će omogućiti besplatno putovanje za 12 000 osamnaestogodišnjaka koji žele putovati Europom. Osamnaestogodišnjaci iz EU-a moći će se do 11. prosinca 2018. prijaviti za besplatne putne karte, koje će im omogućiti da putuju Europom u razdoblju od 15. travnja do 31. listopada 2019. Prvi krug inicijative okupio je preko 15 tisuća mladih u duhu zajedništva diljem Europe. Sudionici koji se nikad prije nisu sreli povezivali su se s drugim mladima preko društvenih medija, priključivali se skupinama da bi zajedno putovali ili nudili jedni drugima smještaj.

Tko se može prijaviti i kako?

• Podnositelji prijave moraju 31. prosinca 2018. imati navršenih 18 godina i planirati putovanje u razdoblju od 15. travnja do 31. listopada 2019., koje može trajati najviše 30 dana.

• Zainteresirani se trebaju prijaviti preko Europskog portala za mlade.

• Ocjenjivački odbor razmotrit će prijave i odabrati sudionike.

• Obavijest o odabiru podnositelji prijava primit će sredinom siječnja 2019.

Odabrani sudionici moći će putovati sami ili u skupini od najviše pet osoba. U pravilu se putuje željeznicom, no radi što šireg pristupa moći će se putovati i drugim prijevoznim sredstvima, npr. trajektom, autobusom ili, u iznimnim situacijama, zrakoplovom. Tako će se sudjelovanje omogućiti i mladima koji žive u udaljenim područjima ili na otocima.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI IZLET U ZAGREB 4.10.2018.
Marija Banožić Aličević / datum: 19. 10. 2018. 13:04

Četvrtak, 4.10.2018. bio je uzbudljiv dan za učenike Srednje škole Oroslavje. 48 od planiranih 50 učenika iz naše škole ukrcalo se na vlak za Zagreb uz pratnju profesorica Marine Krsnik, Renate Čandrlić i Vesne Lipovac. Na školskom izletu sudjelovali su učenici 2. i 3.a te predstavnici 1.a, 3.b i 4.a razreda. Nakon dolaska na Glavni kolodvor u Zagrebu, uputili smo se u kazalište 'Scena Vidra' gdje se već smjestilo mnoštvo učenika, a među ostalima i stotinjak učenika iz SŠ Zabok. U kazalištu smo pogledali najkraću i najkrvaviju Shakespeareovu tragediju 'Macbeth'. Tragedija naglašava nastojanja škotskog plemića Macbetha da postane kralj, uz pomoć svoje žene Lady Macbeth, i posljedice koje proizlaze iz neobuzdane ambicije i ubojstva kralja. Predstavu je izvela Američka dramska grupa Europa na engleskom jeziku, što nam je pomoglo u razvijanju jezičnih kompetencija i upoznavanju kulturalnih aspekata zemalja engleskog govornog područja.  Mislim da smo nakon pozornog praćenja ove zanimljive i poučne predstave podosta obogatili svoj engleski rječnik. Nakon završetka predstave prošetali smo se do Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti gdje smo uz pratnju vodiča razgledavali i upoznali umjetnička djela izložena u Strossmayerovoj galeriji. Cilj ovog posjeta bio je osvješćivanje važnosti HAZU u hrvatskom društvu te povezivanje likovne umjetnosti i povijesnog konteksta ciljanog razdoblja. Kada smo završili s razgledavanjem, imali smo slobodno vrijeme koje sam, kao i većina učenika, provela u McDonaldsu. Budući da je bilo sunčano i toplo malo smo prošetali Trgom i Zrinjevcem, te se vratili na Glavni kolodvor gdje nas je čekao vlak za Zabok. Cijeli izlet bio je zabavan i poučno te mi je iznimno  drago što sam dobila priliku pogledati predstavu Williama Shakespearea na jeziku izvorniku i pogledati postavu Strossmayerove galerije.

Kjara Iljaš, 1.a

Predstavu je znalački ocijenila i naša Eva Pelko, učenica 3.a razreda na engleskom jeziku kako i priliči.

                                              About “Macbeth“

Macbeth is one of Shakespeare's shortest plays but that doesn't make it any less exciting. Watching it unfold right before me as it weren't hundreds of years old is a special experience. The actors captured the spirit of the dramatic text perfectly. Their acting skills were something to marvel at. I particularly like how they adapted the script to my level of understanding, although I still struggled with some sentences and names. Watching the play, I could see how passionate the actors were about their job. The scenery was fairly average at best. Although that makes sense since the actors need to have fairly mobile props due to the fact that they travel all the time. The costumes conveyed thee characters’ social status and personality pretty clearly. All in all, the performance was satisfying and experience unique.


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI SUDJELOVALI NA RADIONICI KREATIVNOG PISANJA I FOTORADIONICI U OKVIRU DANA KSAVERA ŠANDORA GJALSKOG
Branko Čičko / datum: 18. 10. 2018. 14:38

Povodom Dana Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku ove jeseni organizirane su radionice kreativnog pisanja. Radionice su se održavale u prostorijama Gimnazije Antuna Gustava Matoša pod nazivom Put u središte kratke priče. Voditelj radionice bio je hrvatski književnik, kritičar i pjesnik, profesor Miroslav Mićanović. Dvanaest sudionika dolazilo je iz različitih dijelova županije puni vedrine i otvoreni za primanje novih znanja u vezi s njihovim kreativnim izražavanjem pisanom riječju. Četiri učenice: Eva Pelko, Ana Ilić, Mia Kučiš i Magdalena Blagec iz naše škole prisustvovale su radionicama s kojih je svaka ponijela ponešto zanimljivo i poučno za svoje pisanje. Predstavljanje radionice održat će se u srijedu 24. listopada 2018. u zabočkoj gimnaziji gdje će sudionici prezentirati što su radili na radionicama. Svi su pozvani!

Osim na radionici kreativnog pisanja učenici naše škole imali su priliku sudjelovati u fotografskoj radionici čiji je voditelj bio Dragutin Škreblin. Učenici 1.b razreda Bruno Pavrlišak i Filip Vrančić, učenice 3.a razreda Agata Gredičak i Petra Kovačić, učenica 4.a razreda Antonija Posavec te učenik 4.b razreda Matija Mikulec pohađali su fotoradionicu i imali priliku steći nova znanja iz svijeta fotografije. Naučili smo kako fotografije amatera uz malo truda i dobro oko mogu izgledati poput onih profesionalnih. Naučenu teoriju primijenili smo fotografirajući jedni druge i dobro se zabavili! 

                                                      Magdalena Blagec, 1.a i Antonija Posavec, 4.a


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI I NASTAVNICI U SLOVAČKOJ (PROJEKT ERASMUS+)
Marija Banožić Aličević / datum: 17. 10. 2018. 20:09

Dana 07.10. u večernjim satima učenici 4.A i 4.B razreda otputovali su u Slovačku kako bi sudjelovali na projektu Erasmus+ "Innovative production and integrative education." Erasmus+ je projekt koji godinama ujedinjuje i potiče suradnju država članica Europske Unije. U projekt su uključene države: Njemačka, Češka, Slovačka, Slovenija, Poljska i Hrvatska. Hrvatsku su predstavljale učenice 4.razreda opće gimnazije: Ana Božinović i Valentina Hercigonja te učenici 4.B razreda računalnih tehničara za strojarstvo: Nermin Miklaužić, Matija Mučnjak, Dominik Novosel i Karlo Pihač.

Pri dolasku učenici su se smjestili i prvi dan posvetili večeri te odmoru. Drugi dan, u ponedjeljak, svi predstavnici svojih država održali su kratke prezentacije o svojim državama, školama te rekli nešto o sebi. Nakon ručka, svi su učenici dodijeljeni radnim grupama u kojima će dalje djelovati. Uvečer su se svi sudionici projekta uputili na svetu misu te večeru.

Treći dan bio je ispunjen druženjem i upoznavanjem, kako Slovačke, tako i svih sudionika projekta međusobno. Učenici su se zaputili u nacionalni park Slovački raj te prošetali i razgledali prirodne ljepote. Nakon razgledavanja nacionalnog parka učenici su imali slobodnog vremena za međusobno upoznavanje te razgledavanje grada domaćina, Spisske Nove Vesi.

Srijeda je bila ispunjena radnim raspoloženjem i svi sudionici projekta izvršavali su svoje zadatke u određenim grupama. Zadaci su varirali od rada i 3D printanja do prezentacija i zabavnih kvizova. Svi zadaci izvršeni su uspješno i na vrijeme. Nakon izvršenog zadatka svi učenici imali su večeru i slobodnog vremena.

Peti dan nakon doručka uslijedio je izlet na Tatre gdje su učenici i profesori razgledavali ljepote slapova i planina. Ukoliko su sudionici bili više zainteresirani za opuštanje, druga mogućnost je bila kupalište u gradu Popradu. Nakon svojih programa, obje grupe sastale su se kod dvorca Spiš smještenom na kamenitom brdu. Dvorac je značajan zato što je pod UNESCO-vom zaštitom.

Posljednjeg dana nakon doručka, svi sudionici predstavili su svoj rad te posjetili gradonačelnikov ured i prisustvovali ceremoniji dočeka. Nakon večere, učenici su se vratili u hotel te odmorili za povratak kućama idućeg dana u jutarnjim satima. Polazak kućama bio je u 9 sati ujutro, no učenici su svratili u grad Levoču i Košice gdje su prošetali i ručali.

Učenici su svojim sudjelovanjem na projektu sklopili mnoga prijateljstva i stekli nova znanja. Iz Slovačke su se vratili samo s pozitivnim dojmovima i željom da dobiju još ovakvih prilika za stjecanje novih iskustava. Sve pohvale zaslužuju profesori Andrija Huić i Davor Sokač bez kojih ovo putovanje ne bi bilo ostvareno.

Valentina Hercigonja, 4.a


[OPŠIRNIJE]UČENICI STOLARI POSJETILI I IZLAGALI NA AMBIENTI 2018.
Marija Banožić Aličević / datum: 16. 10. 2018. 22:45

Dana 12.10.2018. učenici zanimanja stolar 1.F, 2.E i 3.D razreda sa svojim profesorima Rajkom Voćanec i Vinkom Cukovečkim posjetili su AMBIENTU 2018. – 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Ovogodišnja Ambienta održana je od 10. do 14. listopada i predstavljala je koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji. Na sajmu je izlagalo 332 izlagača iz 32 zemlje na više od 20.000 četvornih metara. U sedam paviljona Zagrebačkog velesajam Ambienta je ispričala svoju priču kroz sljedeće tematske cjeline:

AmbiDOM - namještaj, kuhinje, kupaonice, madraci, podne obloge i parketi, vrata, prozori, kamini, zavjese i dekoracije za dom

AmbiPRO - materijali, masivne ploče, oprema i strojevi

DESIGN ZONA - noviteti u industriji namještaja te novi trendove uređenja interijera

U pratećem dijelu Salona postavljene su tematske izložbe: MIKS - međunarodna izložba keramike i stakla, Izložba studenata i nastavnika Šumarskog fakulteta, Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Izložba i humanitarna prodaja radova učenika Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita, Izložba radova učenika drvodjeljskih škola „Mala besplatna knjižnica“ te nacionalno natjecanje podopolagača koje je održano u subotu, 13. listopada.

Učenik Lovro Pavetiček i njegova mentorica Rajka Voćanec, dipl.ing. predstavili su Srednju školu Oroslavje na izložbi „Mala besplatna knjižnica“ uratkom HOBIT KNJIŽNICA,  a prof. Vinko Cukovečki sa učenikom iz Srednje škole Zelina uratkom VJESNIKOV NEBODER.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN UČITELJA
Branko Čičko / datum: 12. 10. 2018. 01:14

Mala škola demokracije s prof. Čandrlić i prof. Knežević - Hesky obilježila je Svjetski dan učitelja. Predvorje Srednje škole Oroslavje učenici su ukrasili zanimljivim motivima od kolaža te su napisali prigodno pismo učiteljima. 


[OPŠIRNIJE]NAŠA PEDAGOGINJA NA 4. EUROPSKOJ KONFERENCIJI O ALKOHOLNOJ POLITICI PREMA MLADIMA (EUROPEAN ALCOHOL POLICY YOUTH CONFERENCES - EAPIC) U VILNIUSU U LITVI
Branko Čičko / datum: 10. 10. 2018. 10:46

U glavnom gradu Litve Vilnusu od 11. do 15. listopada 2018., u okviru mreže APYN (Alcohol Policy Youth Network) održava se 4. Europska konferencija o alkoholnoj politici mladih (4th European Alcohol Policy Youth Conference – EAPYC)) na kojoj sudjeluje 80 delegata iz 14 zemalja i na kojoj će se raspravljati o problemima i iskustvima zdravstveno - preventivnog rada s mladima. Jedna od sudionica na konferenciji bit će i naša pedagoginja Marija Banožić Aličević, koja inače u našoj školi već više godina provodi projekt promocije bezalkoholnih navika kod mladih Zdravo!


[OPŠIRNIJE]STOLARI SUDJELOVALI NA 9. KONGRESU PILANARA JUGOISTOČNE EUROPE
Marija Banožić Aličević / datum: 2. 10. 2018. 19:38

Dana 26.09.2018. učenici zanimanja stolar, Jan Kosmat i Lovro Pavetiček te njihov profesor strukovnih predmeta Vinko Cukovečki, dipl. ing. sudjelovali su na 9. kongresu pilanara  jugoistočne Europe  u Slavonskom Brodu. Bila je to idealna prilika da naši učenici i profesori saznaju najnovija kretanja u drvnoj struci te upoznaju neke od novih tehnologija koje se pojavljuju na tržištu.

ZAŠTITA ŠUMA I KADROVI TOP TEME: Drvna industrija ključna za opstanak ruralnih područja!

Nikad veća potražnja za sirovinom, uz teško zdravstveno stanje šuma i sve izraženiji nedostatak radnika, glavni su izazovi na koje su pilanari iskazali na kongresu.

U dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“ okupili su se predstavnici pilanske industrije, šumarstva, vodeći proizvođači tehnologija i drugi sudionici, kojima su se obratili Stjepan Vojinić - predsjednik Hrvatskog drvnog klastera, Edo Oblak - direktor Zavoda „Slo-les", Diego Benedetti  iz Europske udruge pilanske industrije, Silvija Zec u ime Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, koji je u ime predsjednice RH otvorio Kongres.

Ovogodišnji kongres, u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera, održan je pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Hrvatskog sabora, Ministarstva poljoprivrede RH kao i Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije.  Organizatori posebno zahvaljuju tvrtkama: Weinig, Prochrom-comp, ISELI, TIMBETER, Drvobrusiona Sušec, Mühlböck, Polytechnik, Möhringer, Nigos, KBE/Kohlbach, Urbas, H.I.T. Maschinenbau, Euromarkt, Termolegno, Manšped, Biocal, Tehno filter, Primostroj, Fill, J&T Technology.

Aktualne teme, rasprave i top predavači privukli su veliku medijsku pažnju. S Kongresa su izvijestili i:


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O OBJAVI NATJEČAJA ZA UČENIČKE STIPENDIJE KZŽ u 2018.g.
Branko Čičko / datum: 25. 9. 2018. 16:06

Obavještavaju se zainteresirane/zainteresirani  učenice/učenici srednjih škola, svi s područja Krapinsko-zagorske županije, da je dana 25. rujna 2018. godine objavljen natječaj za stipendije u školskoj godini 2018/19.g.

Natječaj je objavljen u skladu s odredbama Pravilnika o stipendiranju i bit će otvoren petnaest dana, točnije do 09. listopada 2018. godine zaključno.

Detalje samog natječaja s propozicijama i kriterijima kao i sve potrebne obrasce za prijavu na natječaj, možete preuzeti klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN MIRA
Marija Banožić Aličević / datum: 21. 9. 2018. 07:56

Učenici 2.a i 3.a razreda, članovi izvannastavne skupine "Mala škola demokracije", izradili su prigodan plakat povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira 21.09. Golubice su simbol mira u svim kulturama, a poruke koje nose govore o miru i spokoju. Mentorice skupine su prof. Renata Čandrlić i prof. Ana Knežević - Hesky.

Valentina Haus, 3.a


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV „STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA“ ZA 2018. GODINU
Branko Čičko / datum: 20. 9. 2018. 11:57

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2018. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Klikom na OPŠIRNIJE možete preuzeti svu potrebnu dokumentaciju.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST MINISTARSTVA GOSPODARSTVA VEZANO UZ PROJEKT „STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA“
Branko Čičko / datum: 20. 9. 2018. 11:48

Vezano uz stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima obavještavaju se roditelji i učenici da je  potrebno ponovno se javiti svake godine sa svom propisanom dokumentacijom te da se stipendija ne produžuje. 

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo

Na potvrdama o redovitom školovanju potrebno je naznačiti naziv zanimanja, razred te da li je zanimanje JMO!


[OPŠIRNIJE]UČENIK STOLAR LOVRO PAVETIČEK (1.E) OSVOJIO NAGRADU PUBLIKE NA IDIVI 2018.
Marija Banožić Aličević / datum: 19. 6. 2018. 11:41

Završena je 12. državna smotra radova u području dizajna IDIVA 2018. (Varaždin), koja se održavala u „Virtualnoj stvarnosti“ na internetskim stranicama od 13. do 15. lipnja 2018. godine.
Posjetitelji internetskih stranica svojim glasanjem odabrali su najbolji rad po mišljenju publike. Nagradu publike dobio je uradak Srednje škole Oroslavje  pod nazivom STARI SJAJ, učenika stolara Lovre Pavetičeka i prof. mentora Vinka Cukovečkog, prijavljenog na zadanu temu fotografije „2018.-Međunarodna godina Europske kulturne baštine."

Čestitamo Lovri i prof. mentoru te zahvaljujemo učenicima i profesorima naše škole koji su glasali za njihov uradak!

Više o samom radu, kao i fotografije, možete vidjeti klikom na "OPŠIRNIJE."

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ZAMJENI IZBORNOG PREDMETA VJERONAUK/ETIKA
Branko Čičko / datum: 6. 6. 2016. 10:17

Izborni predmeti obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele, a učenik bira izborni predmet ili izborne predmete na početku školske godine.

Učenik može prestati pohađati izborni predmet nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti nastavničkom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 15. kolovoza tekuće godine za sljedeću školsku godinu. Učenik je obvezan predmet koji je prestao pohađati zamijeniti drugim izbornim predmetom.

Obrazac zahtjeva za zamjenu izbornog predmeta možete preuzeti OVDJE.


[OPŠIRNIJE]REZULTATI MEĐUNARODNOG MATEMATIČKOG NATJECANJA "KLOKAN BEZ GRANICA"
Anita Šipek / datum: 31. 5. 2018. 11:59

U četvrtak 22.03.2018. godine u našoj školi održano je međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Sudjelovala su 22 učenika. 

Izniman rezultat na natjecanju postigao je učenik 4.b razreda Stjepan Šimudvarac plasiravši se u 2 % najboljih učenika u RH u kategoriji "Student"


[OPŠIRNIJE]AGATA GREDIČAK (2.A) I IVONA DROBAC (4.A) OSVOJILE PRVU I DRUGU NAGRADU NA NATJEČAJU PJESNIČKA NAGRADA "ANTUN MIHANOVIĆ"
Marija Banožić Aličević / datum: 7. 6. 2018. 21:18

U Klanjcu je 6. lipnja 2018. dodijeljena još jedna, dvanaesta po redu, Pjesnička nagrada “Antun Mihanović” za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije.

U kategoriji srednjih škola na natječaju su sudjelovale dvije učenice naše Škole.

Agata Gredičak (2.a) na natječaju je osvojila PRVU nagradu za pjesmu „KAJ!“, a Ivona Drobac (4.a) osvojila je DRUGU nagradu za pjesmu „Budi svoja, budi moja.“ Nagrade su im u ime pokrovitelja uručili zamjenica župana i zamjenik gradonačelnika Klanjca.

Čestitamo Agati i Ivoni i njihovim mentoricama: Karmeli Šafarik – Todorović, prof. i Jeleni Tukač, prof.!


[OPŠIRNIJE]TVRTKA OMCO CROATIA IZ HUMA NA SUTLI NAŠOJ ŠKOLI DONIRALA CNC TOKARILICU ZA POTREBE PRAKTIČNE NASTAVE
Branko Čičko / datum: 24. 5. 2018. 14:42

Srednja škola Oroslavje primila je vrijednu donaciju od tvrtke Omco Croatia d.o.o. Naime, tvrtka je školi donirala CNC tokarilicu DAEWO PUMA TX200M, koja će se koristiti za potrebe izvođenja praktične nastave u strojarskim strukovnim programima. Ovaj vrijedan stroj smješten je u našoj novoj školskoj radionici i uvelike će pomoći u podizanju kvalitete strukovnog obrazovanja, a posebno praktične nastave u strojarskim strukovnim programima, koji se izvode u našoj školi, strojarski računalni tehničar, tokar, bravar, strojobravar i CNC operater.

Od sljedeće školske godine, 2018./2019., Srednja škola Oroslavje u 1. razred upisivat će učenike u novi strukovni trogodišnji program za zanimanje CNC OPERATER.


[OPŠIRNIJE]NAŠI RAČUNALNI TEHNIČARI I OVE GODINE SUDJELOVALI NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA U STROJARSTVU
Branko Čičko / datum: 9. 5. 2018. 02:27

U  Srednjoj školi Blato na otoku Korčuli u suorganizaciji Agencije za strukovno obrazovanje održano je od 2. do 4. svibnja 2018. Državno natjecanje iz Tehničke mehanike i Strojarskih konstrukcija za učenike srednjih strukovnih škola u Republici Hrvatskoj. Na natjecanju iz Tehničke mehanike  sudjelovalo je 12 učenika i 10 mentora iz Karlovca, Krapine, Blata, Županje, Trogira, Osijeka, Oroslavja, Bakra i Čakovca, a na natjecanju iz Strojarskih konstrukcija 11 učenika i 8 mentora iz Požege, Šibenika, Karlovca, Bjelovara, Imotskog, Oroslavja, Splita, Bjelovara i Čakovca.

Na Državnom natjecanju sudjelovalo je i ove godine nekoliko naših učenika računalnih tehničara za strojarstvo sa svojim mentorima dipl. ing. Andrijom Huićem i dipl. ing. Davorom Sokačem. U kategoriji Strojarske konstrukcije Luka Grden (4.b) osvojio je 7. mjesto, a Karlo Gajšak (4.b) 9. mjesto. Njihov mentor bio je dipl. ing. Andrija Huić. U kategoriji Tehnička mehanika (statika i čvrstoća) natjecao se Domagoj Lovrečki (3.b) i osvojio 9. mjesto. Njegov je mentor bio dipl. ing. Davor Sokač.

ČESTITAMO UČENICIMA I NJIHOVIM MENTORIMA NA SUDJELOVANJU NA DRŽAVNOM NAJTECANJU!


[OPŠIRNIJE]AGATA GREDIČAK (2.a) DOBITNICA DRUGE NAGRADE NA SFERINOM LITERARNOM I LIKOVNOM NATJEČAJU ZA DJECU I MLADE
Marija Banožić Aličević / datum: 8. 5. 2018. 12:29

Već četvrt stoljeća SFera (Društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba) raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece i mladih osnovnih i srednjih škola na zadanu temu. Ove godine naša učenica Agata Gredičak (2.a) sudjelovala je na natječaju te je pod mentorstvom profesorice Karmele Šafarik - Todorović za svoj literarni rad na temu Agencija za lažne vijesti osvojila DRUGU NAGRADU! Čestitamo Agati i mentorici!


[OPŠIRNIJE]ENGLISH CLUB U SKLOPU PROJEKTA "OSMIJEH ZA PRIJATELJA" ODRŽAO 3 RADIONICE I SPREMA SE ZA 4. RADIONICU ENGLESKOGA JEZIKA ZA ŠTIĆENIKE PUSTODOLA
Marija Banožić Aličević / datum: 8. 5. 2018. 12:04

Četvrtkom u vremenskom terminu od 9 - 11 sati ukupno trinaestero učenika SŠ Oroslavje provest će u društvu štićenika Centra Pustodol. To su učenici: Karla, Marta i Mihael iz 1.a, Eva, Karlo i Vito iz 2.a, te Silvija, Suzana, Ana i Armando iz 3.a Posljednju radionicu pripremit će i održati Ema, Agata i Luka iz 2.a razreda, u četvrtak 10.05. Nakon svake radionice, učenici su im pripremili zdrav obrok zahvaljujući donaciji učenika svojih razreda. Štićenici Centra su vrlo radosno primili voće i zahvalili svima velika srca koji su to omogućili.

Klikom na "OPŠIRNIJE" pročitajte kako je posjet doživjela naša Karla, učenica 1.a razreda.


[OPŠIRNIJE]GOETHE - INSTITUT KROATIEN i HRVATSKO AMERIČKO DRUŠTVO
Marija Banožić Aličević / datum: 8. 5. 2018. 11:50

Dana 27. travnja 2018. učenici 2.a i 2.b razreda posjetili su Goethe Institut i Hrvatsko američko društvo u Zagrebu. Tijekom posjete učenici su imali priliku sudjelovati u zanimljivim jezičnim radionicama te na taj način unaprijediti svoje jezične vještine. Izlet su organizirale profesorice engleskog i njemačkog jezika: Marina Krsnik, Helena Beljak, Dragana Sitar i Nathali Šmuc. Zanimljiv osvrt na izlet dale su nam dvije učenice naše Škole: Agata Gredičak, 2.a i Karla Čukman, 1.a - klikom na "opširnije" pročitajte njihove dojmove o izletu te pogledajte nekoliko fotografija s izleta!


[OPŠIRNIJE]MNOGOBROJNIM AKTIVNOSTIMA U SREDNJOJ ŠKOLI OROSLAVJE OBILJEŽENA MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE
Branko Čičko / datum: 4. 5. 2018. 13:55

Srednja škola Oroslavje uključila se 23. travnja 2018. u obilježavanje Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Pod motom S knjigom kroz svijet u cjelodnevnom programu održane su razne aktivnosti poput čitalačkog kutka u holu škole, razmjena knjiga, izrada plakata, prezentacije pod nazivom Knjige su kompasi itd. Više o obilježavanju ove manifestacije u našoj školi možete pročitati klikom na OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]STOLAR LOVRO PAVETIČEK - NAJMLAĐI SUDIONIK DRŽAVNE SMOTRE
Marija Banožić Aličević / datum: 1. 5. 2018. 13:25

U četvrtak, 26. i u petak, 27. travnja 2018. godine u Drvodjelskoj tehničkoj školi Vinkovci održano je 18. Državno natjecanje učenika zanimanja stolar i drvodjelski tehničar - dizajner te smotra radova učenika drvodjelskih zanimanja. Učenik 1.e razreda Lovro Pavetiček i njegova mentorica Rajka Voćanec, dipl. ing., sudjelovali su na smotri s uratkom HOBIT KUĆA na temu "Mala besplatna biblioteka." Naši učenici stolari već dugi niz godina vrlo uspješno predstavljaju našu školu na državnim smotrama i županijskim izložbama, a ovo je prvi put da nas predstavlja učenik prvog razreda. Čestitamo Lovri!


[OPŠIRNIJE]SUSRET ZAMJENICE ŽUPANA, GĐE JASNE PETEK, S MATURANTIMA
Marija Banožić Aličević / datum: 29. 4. 2018. 13:24

U četvrtak, 26. travnja 2018. našu školu posjetila je zamjenica župana gđa Jasna Petek i prodekan za nastavu Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina gosp. Nenad Sikirica. Nazočne goste pozdravila je ravnateljica Srednje škole Oroslavje gđa Natalija Mučnjak. Učenike završnih razreda zamjenica župana upoznala je sa aktivnostima koje Krapinsko – zagorska županija provodi na području obrazovanja mladih, kretanjima na tržištu rada, o mjerama aktivne politike zapošljavanja koje provodi županija kao i o mogućnostima i perspektivama zapošljavanja na području županije. Maturanti su upoznati i sa informacijama o stipendiranju i sufinanciranju prijevoza učenika, poticanju darovitih učenika i sl. Također su predstavili programe i mogućnosti korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja, pri čemu su naglasili da je na području Krapinsko – zagorske županije prisutan trend porasta broja zaposlenih mladih osoba. Maturanti su također informirani o zanimanjima za kojima raste potražnja i odabirom kojih im se pruža veća mogućnost zapošljavanja na području županije. Prodekan za nastavu i znanost gosp. Nenad Sikirica upoznao je maturante sa mogućnostima studiranja na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina.


[OPŠIRNIJE]AGATA GREDIČAK (2.a) SUDJELOVALA NA NOVIGRADSKOM PROLJEĆU
Marija Banožić Aličević / datum: 25. 4. 2018. 12:27

Učenica Agata Gredičak (2.a) izabrana je za sudjelovanje u školi stvaralaštva Novigradsko proljeće 2018. koja se održavala u Novigradu od 7. do 14. travnja 2018. Novigradsko proljeće je smotra stvaralaštva darovitih učenika iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, a namijenjena je darovitim učenicima koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti i u svoje slobodno vrijeme bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području. Naša Agata sudjelovala je u literarnoj radionici kroz koju je u tih sedam dana još više unaprijedila svoja znanja i vještine pisanja. Bravo!


[OPŠIRNIJE]NAŠ LUKA IZABRAN ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU „VOLONTIRAM + ŠKOLSKI SPORT = ODLIČAN“
Marija Banožić Aličević / datum: 20. 4. 2018. 13:32

Hrvatski školski sportski savez pokrenuo je projekt „Volontiram + školski sport = odličan“ koji ima za cilj promoviranje volonterizma u školskom sportu. Jedna od aktivnosti projekta je volontiranje na školskim sportskim natjecanjima – sudjelovanje na završnicama državnih prvenstava ŠŠD osnovnih i srednjih škola te na Danu školskog sporta.

Naš učenik Luka Kuhta (2.a) izabran je za volontera na završnicama državnih prvenstava školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola koje se održavaju u Poreču od 18. do 26. travnja 2018.

Čestitamo Luki i želimo mu dobar provod!


[OPŠIRNIJE]RAČUNALNI TEHNIČAR DOMAGOJ LOVREČKI (3.B) TREĆI NA DRŽAVNOM NATJECANJU U DIZAJNIRANJU RAČUNALOM - AUTOCAD
Branko Čičko / datum: 16. 4. 2018. 13:19

I ove godine naši učenici su sa svojim mentorom dipl. ing. Andrijom Huićem sudjelovali na državnom natjecanju učenika strojarskih zanimanja, koje je održano 12. i 13. travnja 2018. u Tehničkoj školi Slavonski Brod. Sudjelovala su 43 učenika iz 17 strukovnih škola u Republici Hrvatskoj. U kategoriji Dizajniranje računalom – AUTOCAD natjecalo se 10 učenika iz 10 škola. Domagoj Lovrečki (3.b) osvojio je izvrsno 3. mjesto. U kategoriji Dizajniranje računalom – CATIA natjecalo se 12 učenika iz 10 škola. Josip Novosel, učenik 4.b, osvojio je 9. mjesto.

ČESTITAMO UČENICIMA I NJIHOVIM MENTORIMA NA USPJEŠNOM SUDJELOVANJU NA DRŽAVNOM NAJTECANJU, A DOMAGOJU LOVREČKOM I NJEGOVOM MENTORU DIPL. ING. ANDRIJI HUIĆU OSVAJANJE 3. MJESTA NA DRŽAVNOM NATJECANJU!


[OPŠIRNIJE]PREZENTACIJA MORH-a - PROFESIONALNA ORIJENTACIJA
Marija Banožić Aličević / datum: 27. 3. 2018. 14:57

U utorak, 27. ožujka 2018. za vrijeme prvog sata poslijepodnevne smjene predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske održali su prezentaciju učenicima 3.d, 3.e i 3.f razreda i predstavili sustav dragovoljnog vojnog osposobljavanja te mogućnost zasnivanja radnog odnosa s Oružanim snagama RH (ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu). Promidžbene aktivnosti MORH-a u privlačenju osoblja usmjerene su na učenike trećih razreda srednjih strukovnih škola.


[OPŠIRNIJE]RADIONICA "GARANCIJA ZA MLADE"
Marija Banožić Aličević / datum: 27. 3. 2018. 11:42

U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. u našoj školi održala se radionica "Garancija za mlade" u 3.f i 3.e razredu. Predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (Područna služba Krapina) predstavile su učenicima završnih razreda mjere aktivne politike zapošljavanja. Izlaganje je sadržavalo vrlo korisne informacije o stažiranju, pripravništvu, stručnom osposobljavanju za rad te o zanimanjima koja su ove godine deficitarna u našoj Županiji. Također, učenicima je naglašena važnost polaganja pomoćničkog ispita kao preduvjeta za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Isto tako, učenici su imali priliku postavljati pitanja te su dobili odgovore i korisne informacije koje će im zasigurno pomoći u budućoj potrazi za poslom. Ova radionica odvijala se kao jedna od aktivnosti u okviru projekta Info centra za mlade Neos.


[OPŠIRNIJE]RUKOMETNA EKIPA NAŠE ŠKOLE OSVOJILA TREĆE MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU
Marija Banožić Aličević / datum: 16. 3. 2018. 22:12

Županijsko natjecanje u rukometu održano je 16. ožujka 2018. u Bedekovčini. Našu školu uspješno su predstavljali: Lovro Komljen (3.e), Dominik Rešetar (3.a), Josip Maurović (3.e), Fran Šaronja (4.a), Luka Kontak (3.e), Karlo Iljaš (4.a), Rene Hursa (2.a), Rudi Vlajčević (4.a), Luka Mlinarić (4.a) i Ivan Gorup (4.a). U utakmici za treće mjesto, naša škola pobijedila je Srednju školu Bedekovčina 16:12.

Čestitamo učenicima i voditelju momčadi prof. Branku Zelantu!


[OPŠIRNIJE]DANI LJEPOTE I FITNESSA
Ema Šabanović Baldun / datum: 13. 3. 2018. 11:07

9. 3. 2018. prisustvovali smo Danima ljepote i fitnessa na Zagrebačkom velesajmu.  Na frizerskom natjecanju sudjelovale su Monika Grah, Iva Kada i Petra Žigovečki u pratnji mentorice Jagode Žegrec, a na make-up natjecanju Tarra Grković u pratnji mentorice Sandre Juranić. Učenice su pokazale znanje, vještinu i kreativnost. Sajam je bio i zabavan i edukativan. Imali smo priliku naučiti nove tehnike te vidjeti i kupiti nove kozmetičke i frizerske preparate i opremu.

Maja Očić 2.f


[OPŠIRNIJE]U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA
Branko Čičko / datum: 9. 3. 2018. 14:14

Dana 5. ožujka 2018. godine održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika u našoj školi s početkom u 10 sati. Bilo je 36 natjecatelja u 4 kategorije. Ispit se rješavao 90 minuta te je svaki natjecatelj opravdao svoj dolazak.

Prva mjesta podijelile su dvije škole – Gimnazija Antun Gustav Matoš iz Zaboka u kategoriji prvih i trećih razreda, a Srednja škola Zlatar u kategoriji drugih (čak tri učenika na prvome mjestu!) i četvrtih razreda.

Nakon natjecanja sudionici su se okrijepili u restoranu Zagi. Naše hostese Antonija Posavec i Viktoria Hren iz 3.a te Karlo Kovačić i Ivan Gredičak iz 3.b upoznali su goste sa školom te proveli slobodno vrijeme s njima.

Našu školu na Županijskom natjecanju predstavljala je učenica 1.a razreda Gabriela Kanceljak koja je ostvarila dobar rezultat zauzevši šesto mjesto u kategoriji prvih razreda.

Čestitamo Gabrieli i ostalima na postignutim rezultatima!

 


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI USPJEŠNI NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ POVIJESTI
Marija Banožić Aličević / datum: 8. 3. 2018. 09:22

Na županijskom natjecanju iz povijesti koje je održano 7.03.2018. u Srednjoj školi Bedekovčina sudjelovalo je 26 učenika/ica srednjih škola Krapinsko-zagorske županije.

Našu školu predstavljalo je četvero učenika u tri kategorije natjecanja i postigli su ove rezultate: u kategoriji prvih razreda Gabriela Kanceljak (1.a) osvojila je drugo mjesto, u kategoriji trećih razreda Marija Mirt (3.a) osvojila je četvrto mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda Ivan Gorup (4.a) osvojio je drugo mjesto i Silvija Ilić (4.a) osvojila je treće mjesto!
 
Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Renati Čandrlić!

[OPŠIRNIJE]REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ HRVATSKOG JEZIKA 2018
Branko Čičko / datum: 7. 3. 2018. 09:15

Klikom na OPŠIRNIJE možete vidjeti rezultate Županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika 2018.


[OPŠIRNIJE]KOŠARKAŠKA EKIPA NAŠE ŠKOLE OSVOJILA 2. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU
Branko Čičko / datum: 1. 3. 2018. 11:55

Županijsko natjecanje iz košarke održano je 27. veljače 2018. u Zaboku. Našu školu uspješno su predstavljali: Sergej Veverec (4.a), Dominik Poštek (3.b), Jurica Gorše (3.b), Matija Mučnjak (3.b), Fran Šaronja (4.a), Dominik Rešetar (3.a), Karlo Iljaš (4.a), Rudi Vlajčević (4.a), Luka Mlinarić (4.a) i Ivan Gorup (4.a). U finalu su se sastale ekipe SŠ Oroslavje i SŠ Krapine.

Naši učenici osvojili su visoko DRUGO MJESTO! Čestitamo učenicima i voditelju momčadi prof. Branku Zelantu!

  


[OPŠIRNIJE]NAŠI RAČUNALNI TEHNIČARI I OVE GODINE POSTIGLI IZNIMNE REZULTATE NA MEĐUŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ STROJARSTVA
Branko Čičko / datum: 28. 2. 2018. 10:25

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te škola domaćina 22. i 23.2.2018. održana su međužupanijska natjecanja učenika tehničkih strojarskih zanimanja. 

Na međužupanijskom natjecanju iz tehničke mehanike (statika i čvrstoća) i strojarskih konstrukcija održanom u SŠT Frana Bošnjakovića u četvrtak 22.2.2018. sudjelovali su učenici iz 13 tehničkih i srednjih škola sa područja 8 županija i Grada Zagreba.

Na natjecanju iz tehničke mehanike sudjelovalo je 22 učenika, a iz strojarskih konstrukcija 15 učenika. Učenici naše škole nastupili su u nekoliko kategorija i postigli iznimne rezultate. Na natjecanju iz tehničke mehanike Domagoj Lovrečki (3.b) osvojio je 4.mjesto te se plasirao na državno natjecanje a Marko Jureša (3.b) 9.mjesto. Njihov mentor bio je dipl. ing. Davor Sokač.

Na natjecanju iz strojarskih konstrukcija Luka Grden (4.b) osvojio je 3.mjesto, a Karlo Gajšak (4.b) 6.mjesto. Oba učenika plasirala su se na državno natjecanje koje će se održati 3. i 4. svibnja 2018. u Srednjoj školi Blato na Korčuli. Njihov je mentor bio dipl. ing. Andrija Huić.

U organizaciji STŠ Fausta Vrančića u petak 23.2.2018. održano je natjecanje u četiri kategorije (Dizajniranje pomoću računala - AutoCAD i Catia, te CNC tokarenja i glodanja). Na natjecanju je sudjelovalo 50 učenika iz 12 srednjih i tehničkih škola sa područja 8 županija i Grada Zagreba (AutoCAD - 15 učenika, CATIA - 18 učenika, CNC tokarenje - 10 učenika i CNC glodanje - 7 učenika).

Naši učenici sudjelovali su na natjecanju iz Dizajniranja pomoću računala – AUTOCAD i Catia i postigli odlične rezultate. Na natjecanju u Dizajniranju pomoću računala – AUTOCAD Domagoj Lovrečki (3.b) osvojio je 1.mjesto i plasirao se na državno natjecanje, a  Marko Jakopović (4.b) 5. mjesto. Državno natjecanje održat će se 12. i 13. travnja 2018. u Tehničkoj školi Slavonski Brod. Njihov mentor bio je dipl. ing. Andrija Huić.

Na natjecanju iz CATIA-e Josip Novosel (4.b) osvojio je 5. mjesto, a Tomislav Ivanić (4.b) 8.mjesto. Njihov mentor je također bio dipl. ing. Andrija Huić.

Svim učenicima čestitamo na ostvarenim zapaženim rezultatima, a onima koji su se plasirali na državno natjecanje želimo uspjeh na natjecanju!


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO U NAŠOJ ŠKOLI
Branko Čičko / datum: 1. 3. 2018. 17:19

Valentinovo u našoj školi prošlo je zapaženo kao i brojne manifestacije. Ove godine u suradnji s profesoricama Vesnom Lipovac te Mihaelom Jazvec učenici od 1. do 4. razreda gimnazije pripremili su romantični kutak s brojnim zanimljivostima, knjigama te pisanjem ljubavnih pisamaca. Plakat s ljubavnim stihovima predstavile su nam Ilona Kovačević te Silvija Ilić, učenice 4.a razreda. Zanimljivosti o svetom Valentinu prezentirali su nam Mihael Šuk i Luka Kuhta, učenici 2.a razreda. Učenice Tajana Falatec, Iva Babić te Vinka Popović obradile su temu ljubavnih romana, dok je plakat s romantičnim životinjama pripremila učenica Ines Novosel, 1.a. Neizostavni dio Valentinova bio je plakat učenice Mie Kučiš iz 1.a koji nas je savjetovao koje se cvijeće poklanja za Valentinovo.

Viktoria Hren, 3.a

  


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI SUDJELOVALI NA VJERONAUČNOJ OLIMPIJADI U KONJŠČINI
Marija Banožić Aličević / datum: 21. 2. 2018. 08:01

U srijedu, 31. siječnja 2018. u Srednjoj školi Konjščina, kao i svake godine, održano je županijsko natjecanje iz vjeronauka. U natjecanju je sudjelovalo 9 škola Krapinsko - zagorske županije, a jedna od njih bila je i naša.  Unatoč nesigurnosti i napetosti, naša škola zauzela je 5.mjesto. Za to su svakako zaslužni učenici 2.razreda: Martin Bodalec (2.b), Filip Cukovečki (2.b), Valentina Haus (2.a) i Agata Gredičak (2.a) te pozitivan duh mentorice vjeroučiteljice Mihaele Jazvec. Ove je godine tema natjecanja bila "Kršćani na putu dijaloga."
Na kraju svega kući smo otišli umorni, ali nadasve zadovoljni. Nije uvijek bitno pobijediti!

Agata Gredičak, 2.a


[OPŠIRNIJE]SAMO VOLONTIRAJ - SPOT
Marija Banožić Aličević / datum: 15. 2. 2018. 14:39

U okviru projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje” izrađen je spot za pjesmu "Samo volontiraj!" kako bi se promovirale vrijednosti i značaj volonterstva. Nositelj projekta je Mreža udruga Zagor, a isti se provodi u partnerstvu s Društvom “Naša djeca” Zabok, Krapinsko-zagorskom županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom. Spot je financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali te od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Autorica teksta je volonterka Ema Smolić, a pjesmu izvodi dječji zbor Zabočki mališani DND-a Zabok.

Spot možete pogledati na ovoj poveznici:

 https://www.youtube.com/watch? v=1PvLfQ_4o3E&t=5s


[OPŠIRNIJE]AKCIJA "MIR I DOBRO"
Marija Banožić Aličević / datum: 19. 12. 2017. 16:28

Akcija "Mir i dobro" u organizaciji Policijske uprave Krapinsko – zagorske županije i partnera provodit će se od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti i javnog reda i mira, sprječavanja zlouporabe oružja i eksplozivnih tvari te pirotehničkih sredstava.

Na ovoj poveznici možete pogledati kratak film kojim se mlade upozorava na opasnost upotrebe pirotehničkih sredstava: https://www.youtube.com/watch?v=XD_reesYOZ0


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI STROJASKIH PROGRAMA NA MOBILNOSTI U REPUBLICI IRSKOJ U SKLOPU PRO
Branko Čičko / datum: 16. 1. 2019. 21:35

[OPŠIRNIJE]POHVALA ZA LITERARNI RAD AGATI GREDIČAK (2.a) NA MANIFESTACIJI DANI KSAVERA ŠANDORA GJALSKOG
Branko Čičko / datum: 31. 10. 2017. 16:47

Od 23. do 28. listopada 2017. godine održana je manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku. Na manifestaciji je sudjelovala i Srednja škola Oroslavje s literarnim radovima učenika. Učenica naše škole Agata Gredičak (2.a) nagrađena je 2. pohvalom za literarni rad Učionica B3 pod mentorstvom profesorice Karmele Šafarik Todorović. U sklopu manifestacije održana je Radionica kreativnog pisanja pod vodstvom književnika Miroslava Mićanovića u kojoj je sudjelovalo šest učenika naše škole: Lara Jagečić, Petra Kovačić, Jessica Masten, Agata Gredičak, Luka Kuhta, Vito Frinčić.

Proglašenje pobjednika te dodjela Nagrade Gjalski održala se u četvrtak 26. listopada u Gimnaziji AGM.

Čestitamo Agati te joj želimo puno uspjeha u daljnjim natječajima!

Viktoria Hren, 3.a


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju