preskoči na sadržaj

Srednja škola Oroslavje

Login

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

 

VIJESTI
DAN RUŽIČASTIH MAJICA − 24. VELJAČE 2021.
Marija Ubrekić / datum: 22. 2. 2021. 21:42

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ovaj dan obilježava se od 2007. godine kada je dječak u Kanadi bio izložen vršnjačkom nasilju zbog dolaska u ružičastoj majici, koju je nosio kao simbol podrške svojoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke.

Tradicija održavanja Dana ružičastih majica u našoj školi seže u 2018. godinu kada su polaznici Male škole demokracije radili na projektu protiv vršnjačkog naselja. Ove godine Dan ružičastih majica održava se 24. veljače 2021. te se tom prigodom pozivaju svi naši učenici da obuku ružičaste majice  u znak protesta protiv vršnjačkog nasilja.

Magdalena Blagec

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE OD 15. 02. 2021.
Branko Čičko / datum: 12. 2. 2021. 15:08

Srednja škola Oroslavje od ponedjeljka 15. 02. 2021. radi u dvije smjene.

U jutarnjoj smjeni na nastavu idu četverogodišnji programi (gimnazija i strojarski računalni tehničari) po modelu A-C, a u poslijepodnevnoj smjeni trogodišnji obrtnički programi po modelu B.

Svi završni razredi nastavu imaju prema A modelu.

Raspored organizacije nastave nalazi se ispod.

Organizacija nastave od 15.02.2021.


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO I DRVO VOLE SE U NAŠOJ ŠKOLI
Marija Ubrekić / datum: 11. 2. 2021. 21:51

Učenici naše škole iz 3.f razreda, maturanti stolarskog usmjerenja, zajedno sa svojom nastavnicom Jasnom Richer te uz pomoć nastavnice Mihaele Jazvec obilježili su Valentinovo izradivši srca iz onoga što najviše vole - drva.

Drvena srca na stalcima uljepšala su naše predvorje te unijela toplinu koju stolari znaju oblikovati iz njima bliskog materijala.
Iako ovogodišnje Valentinovo dolazi pomalo pritajeno, srca će nas, barem u prolazu, podsjetiti da je ljubav ono za što živimo i ono što želimo ostaviti iza sebe.

Sretno Valentinovo svim učenicima, nastavnicima i zaposlenicima naše škole!

heart


[OPŠIRNIJE]UČENICI I NASTAVNICI SŠ OROSLAVJE POMAŽU NASTRADALIMA U POTRESU
Marija Ubrekić / datum: 21. 1. 2021. 23:23

Slike Hrvatske obišle su sve svjetske medije. Ovog puta ne zbog uspješnih sportaša ili srednjoškolaca koji su sudjelovali na Olimpijadi znanja već zbog iznimno snažnog potresa snage 6.4 Richterove ljestvice koji je zahvatio područje Petrinje, Gline i Siska 29.12.2020. u 12.20 sati.

Na tisuće ljude je ostalo bez svojih domova i treba pomoć svake vrste. 

Hrvatska ne spava, ne spava ni svijet. Stoga sam se i ja odazvao pozivu čim mi se pružila prilika u sklopu djelovanja oroslavskog Caritasa i u utorak 19.siječnja 2021. volontirao u Caritasovom skladištu u Sisku. Ustali smo rano i stigli u Sisak već poslije 8.00 sati, a s radom smo započeli u 9.00.

Tog dana je bilo preko 150 volontera, a najviše me je iznenadio trinaestogodišnji dječak koji je ozbiljan i bez riječi pakirao konzerve zajedno sa svojim prijatelje

m istih godina. Pitao sam se ima li se kuda vratiti i hoće li ga dočekati ukusan obrok i topao dom kao što će većinu nas koji ne živimo na tom području. Bilo je jako živo. Podijeljeni smo u grupe prema zadacima.  Prvo smo pakirali obiteljske pakete; ja sam bio vozač kolica, a zatim smo te pakete dijelili, vozili do auta ili čak odvozili do njihovih domova jer su neki došli biciklom.

(...)

 

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE ZA ZAVRŠNE RAZREDE
Branko Čičko / datum: 20. 1. 2021. 14:50

Od četvrtka 21. siječnja 2021. nastava za sve završne razrede odvijat će se samo u jutarnoj smjeni.

Nastava na daljinu za sve ostale razrede odvija se prema rasporedu u dvije smjene.


[OPŠIRNIJE]MAGDALENA BLAGEC MEĐU TRI POBJEDNICE NATJEČAJA "NAPIŠI PJESMU ILI PRIČU KOJU I OBJAVI KNJIGU SVOJU!"
Marija Ubrekić / datum: 17. 1. 2021. 10:40

Magdalena Blagec učenica je 3. razreda opće gimnazije i već je poznata po svojem književnom radu te književnim uspjesima i nagradama.
Ovoga je puta odabrana među 103 natjecatelja na natječaju "Napiši pjesmu ili priču koju te objavu knjigu svoju".
Tri pobjednice, među kojima je i naša Magdalena, ovom su nagradom ostvarile objavljivanje zajedničke zbirke radova poslanih na natječaj.

Od srca čestitamo Magdaleni i veselimo se budućim radovima!


[OPŠIRNIJE]KAKO COVID -19 NIJE UKRAO BOŽIĆ štićenicima Centra za rehabilitaciju Pustodol
Branko Čičko / datum: 16. 12. 2020. 12:04

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju tradicionalni odlazak u Centar za rehabilitaciju u Pustodolu nije bio moguć, no to nije spriječilo naše učenike, profesore i djelatnike da se potrude štićenicima doma uljepšati Božićno razdoblje i ove godine.

Djelatnici i štićenici se od ❤️zahvaljuju svim učenicima koji su poklonili svoje igračke, plišane i edukativne, bojanke i slikovnice te profesoricama koje su organizirale takvo prikupljanje (M. Jazvec, R. Čandrlić, A. Knežević-Hesky). Slatkiše i ostale namirnice prikupili su učenici 2.a (Valentina, Gloria, Stjepan i Jan) sa svojom razrednicom prof. Krsnik. Kako Božić ne bi ostao bez mirisa i okusa mandarina potrudili su se ravnateljica i stručno osoblje, a svoju donaciju dala je i djelatnica Neretvanskih mandarina.

Veselje dostaviti poklončiće u Centar za rehabilitaciju u utorak 15.12. u poslijepodnevnim satima je pripalo učeniku Janu i njegovoj razrednici, prof. Krsnik, pedagoginji Mariji Banožić Aličević i psihologinji Maji Vdović, a dočekala ih je gđa Slađana Klanjčić, dipl. socijalna radnica s Božićnim čestitkama koje tradicionalno izrađuju štićenici.

Štićenici se vesele ponovnom druženju, plesu i pjesmi te uljepšavanju uz naše učenice frizerke i kozmetičarke i nastavnicom stručnih predmeta Jagodom Žegrec u skora bolja vremena.

 


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA RADA OD 2.12.2020. DO KRAJA POLUGODIŠTA
Branko Čičko / datum: 1. 12. 2020. 12:37

ORGANIZACIJA RADA OD 2. 12. 2020. DO KRAJA POLUGODIŠTA

ORGANIZACIJA PRAKTIČNE NASTAVE U ŠKOLI


[OPŠIRNIJE]GIMNAZIJALKA MAGDALENA BLAGEC OSVOJILA 5. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ POVIJESTI
Branko Čičko / datum: 27. 11. 2020. 11:39

U skladu sa aktualnim epidemiološkim prilikama 16. studenog održano je u prošloj šk. godini odgođeno Državno natjecanje iz povijesti. Na natjecanju je sudjelovalo 20 učenika, a naša učenica 3.a razreda opće gimnazije Magdalena Blagec osvojila je visoko 5. mjesto u kategoriji drugih razreda.

Iskrene čestitke Magdaleni i njezinoj mentorici Renati Čandrlić na ovom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]PISMO ZAHVALE GRADU HEROJU - VUKOVARU
Marija Banožić Aličević / datum: 17. 11. 2020. 18:23

Uz riječi upućene Siniši Glavaševiću, jednom od simbola Grada heroja i plakate naših učenica, i naša škola obilježila je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Dragi Siniša,

nijedno vrijeme u kojem je, za svojeg kratkog života, čovjek ograničen djelovati nije idealno. Uvijek će se pronaći mjesta za popravljanje, napredovanje, poboljšanje… Gledat ćemo prema prošlosti s nostalgijom ili prema budućnosti s nadom i tako, sasvim nehotice, previdjeti da u svemu tome postoji jedna velika opasnost – zaboravljamo živjeti u sadašnjosti. Zaboravljamo živjeti danas i živjeti za naše vrijeme.

No, Vi ste uspjeli odbaciti tu ljudsku naviku. Tražili ste ono najbolje od danas jer je često bilo upitno kako će izgledati sutra, hoće li ono uopće doći. U vremenu kada je ulicama šetala smrt, srah od sadašnjosti, Vi ste uspjeli smoći snage da se posvetite drugima – svojim Građanima, svojem Gradu.

Dosta je vremena prošlo otkako je Vaš Grad, Građani, cijela naša država, naš narod prolazio kroz one dane kada je bila zanemarena vrijednost ljudskog života, slobode, vrijednost mira, zbog nekih viših, u najvećoj mjeri, političkih ciljeva. Dosta, kažem, jer i to vrijeme je ipak samo relativan pojam. I danas, gotovo trideset godina nakon toga, vidljivi su ožiljci na koži našeg naroda. Ožiljci koji se nose s ponosom.

Možda ja nikada ne ću saznati kakav je to osjećaj živjeti u strahu, u neprestanoj brizi i iščekivanju. Živjeti sa stalnim borbama, sa međusobnim nepovjerenjem, živjeti sa strahom za vlastiti život…  Baš onako kako ste Vi bili primorani to proći, ali mogu Vam obećati da ću to znati cijeniti.

I jednog dana, točnije već danas, moći ću stajati ravnopravno rame uz rame drugim narodima uz velik patriotski ponos. Moći ću reći da sam dio one nacije koja je dosta propatila kroz svoju slavnu prošlost, ali nikada nije odustala. Uvijek su se izdizali hrabri pojedinci poput Vas koji su bili tu za nju i koji su onda na svojim leđima nosili njene brige i patnje.

                                         Hvala Vam zbog toga!

Magdalena Blagec, 3.a


[OPŠIRNIJE]NAŠI GIMNAZIJALCI PRIGODNIM VIDEOM OBILJEŽILI DAN IZUMITELJA
Branko Čičko / datum: 6. 11. 2020. 10:45

Dan izumitelja je međunarodni dan posvećen svim izumiteljima i inovatorima diljem svijeta, a obilježava se 9. studenog s ciljem stvaranja i jačanje vjere i nade u vlastite izumiteljske ideje i promjene te na poticanje rada mladih, a podsjećanje na djelovanje već pomalo i zaboravljenih izumitelja.

Povodom tog dana, učenici 3.a razreda su se u sklopu Male škole demokracije upustili u mini projekt. Naime, istraživali smo hrvatske znanstvenike koji su svojim radom utjecali na cijeli svijet. Iako ih je kroz našu povijest bilo mnogo, mi smo se odlučili za Tetu Vegetu (Zlatu Bartl), Andriju Mohorovičića, Slaboljuba Penkalu i Nikolu Teslu. Sva saznanja koja smo sakupili o njima uvrstili smo u zabavno-edukativni video u kojem smo kroz emisiju Vremeplov intervjuirali naše znanstvenike.

Koja smo im pitanja postavili i kakve smo odgovore dobili pogledajte sami u priloženom videu.

Nadamo se da će Vam se svidjeti!

                                                                      Magdalena Blagec, 3.a

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=B6RUpiOx7JI

 


[OPŠIRNIJE]SIMULACIJA AMERIČKIH PREDSJEDNIČKIH IZBORA 2020. - Oroslavje High School
Marija Ubrekić / datum: 3. 11. 2020. 19:04

Unatoč ovoj nezahvalnoj situaciji, naša škola se nije prestala uključivati u različite projekte. Ovaj put, pod vodstvom profesorice Marine Krsnik, a zahvaljujući koordinatoru projekta Hrvatsko-američkog društva, gosp. Michaelu Soucieu, naša se škola uključila u jedan vrlo aktualan projekt simulacije američkih izbora zajedno s ostalih 50-ak hrvatskih škola, svaka predstavljajući jednu američku državu. Naša je škola predstavljala Južnu Karolinu, odnosno naši glasovi imaju težinu devet glasova američkih elektora.


[OPŠIRNIJE]9. Znanstveni piknik
Anita Šipek / datum: 27. 10. 2020. 18:27

9. Znanstveni piknik otvoren je u petak 25.09.2020. od 9 do 12 sati u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici, kada je s radom započeo i Youtube kanal ZEZ-Znanstveni piknik na kojem su trajno dostupni  različiti edukativni sadržaji (pokusi, radionice i predavanja) koje su snimili učenici i nastavnici iz cijele Hrvatske.

 

Osnovna ideja i komunikacijska poruka održavanja ovogodišnjeg 9.znanstvenog piknika bazirala se na brojevima 3, 6 i 9 za koje je Nikola Tesla rekao da su ključ svemira.

 

Učenici 2.a (Gloria Mezdić, Dorotea Šuk, Lada Hamer, Jan Krsnik), 3.a (Magdalena Blagec, Sara Haramustek, Karlo Šipek) i 4.a (Melanija Blažević, Filip Brezak, Borna Sačer) razreda opće gimnazije, te njihove nastavnice Anita Šipek, Marcela Rasonja i Vesna Lipovac sudjelovali su u izradi videa koji se sastoji od tri dijela: Tajne brojeva 3, 6 i 9, Generator i Omega 3-6-9.

Video možete pogledati na poveznici:  https://youtu.be/IJniVKcPySc    


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ "GJALSKI" I "POZICA" - POHVALJENA I NAGRAĐENA MAGDALENA BLAGEC
Marija Ubrekić / datum: 24. 10. 2020. 19:12

Literarni rad Magdalene Blagec i ove je godine bio prepoznat na Natječaju Gjalski. Stručni je žiri naglasio izvrsnost svih pristiglih tekstova te težinu zadatka odabira onih najboljih. Magdalenin je rad pohvaljen, što je još jedno priznanje te vjetar u leđa i poticaj za buduće radove. 

U ugodnoj atmosferi Gradske galerije Zabok 23. listopada održana je dodjela zbirke literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice - Pozica

Ovogodišnja je Pozica bila u mnogočemu posebna i drugačija; osim već poznatih, izmijenjenih uvjeta, događaj su obogatile snimke učenika koji su iz svojih domova čitali svoje radove.

Pozica objedinjuje nagrađene likovne i literarne radove osnovnih i srednjih škola što je čini raznovrsnom i zanimljivom. 

Rad Magdalene Blagec Dobro mi došel, prijatel prošle je godine bio drugi nagrađeni rad na Natječaju Gjalski te je zato ove godine našao svoje mjesto u zbirci.

Čestitamo našoj Magdaleni!

 


[OPŠIRNIJE]MAGDALENI BLAGEC STIGLA LIJEPA NAGRADA ZA OSVOJENO PRVO MJESTO NA LITERARNOM NATJEČAJU "KANIŽAJADA LIMAČIJADA"
Branko Čičko / datum: 19. 10. 2020. 15:28

Magdalena je osvojila prvo mjesto na literarnom natječaju "Kanižajada Limačijada" u lipnju 2020. Njezina je pjesma izabrana među 26 pristiglih radova iz 12 srednjih škola. Mentorica Magdaleni bila je prof. Marija Ubrekić.

  


[OPŠIRNIJE]NAŠA GIMNAZIJALKA MAGDALENA BLAGEC POZVANA NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI
Branko Čičko / datum: 19. 10. 2020. 15:20

Učenica 3.a oroslavske opće gimnazije Magdalena Blagec pozvana je na državno natjecanje iz povijesti koje će se održati 16. i 17. studenog 2020.

ČESTITAMO NAŠOJ MAGDALENI NA USPJEHU!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I NASTAVNICIMA O ORGANIZACIJI RADA ŠKOLE OD 28.09.2020.
Branko Čičko / datum: 24. 9. 2020. 14:51

ORGANIZACIJA RADA ŠKOLE OD 28.09.2020.


[OPŠIRNIJE]UPUTE I PREPORUKE VEZANE UZ POSTUPANJA TIJEKOM ŠKOLSKE GODINE U UVJETIMA POVEZANIM S COVID-19
Branko Čičko / datum: 3. 9. 2020. 12:14

Ovdje se mogu preuzeti upute i preporuke koje su vezane uz početak nove školske godine.

OPĆE UPUTE ZA UČENIKE

ORGANIZACIJA RADA - ZA UČENIKE

PREPORUKE ZA PUTNIKE

UPUTE ZA ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE ŠKOLSKIH PROSTORA U UVJETIMA POVEZANIM SA COVID-19

POSTUPANJE VEZANA ZA POJAVU SIMPTOMA COVID-19 BOLESTI KOD UČENIKA I PREDŠKOLSKE DJECE VEZANO ZA SAMOIZOLACIJU - STOŽER CZ KZŽ

INFORMACIJE ZA DJELATNIKE U SLUČAJU IZOLACIJE I SAMOIZOLACIJE

HZZO - OBAVIJEST OSIGURANICIMA - KORONAVIRUS (COVID - 19)

Sve daljnje informacije, modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. mogu se preuzeti sa stranica MZO na poveznici: 

https://mzo.gov.hr/vijesti/modeli-i-preporuke-za-rad-u-uvjetima-povezanima-s-covid-19-u-pedagoskoj-skolskoj-godini-2020-2021/3916


[OPŠIRNIJE]UPUTE VEZANE UZ KORONAVIRUS I NAČINE PREVENCIJE
Branko Čičko / datum: 10. 3. 2020. 12:48

Informacije o koronavirusu i mjerama prevencije koje je preporučilo Ministarstvo zdravstva nalaze se u linku ispod:

https://zdravlje.gov.hr/corona-virus-i-mjere-prevencije/4952

Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnika, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je zbog trenutačne i promjenjive epidemiološke situacije u svijetu donijelo uputu o odgodi organiziranih putovanja u inozemstvo.

Uputa Ministarstva nalazi se na sljedećem linku: Uputa MZO

Upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Crvenog križa nalaze se ispod:

 


[OPŠIRNIJE]"RECIKLIRAJ. DONIRAJ." − STOLARI I EKO-GRUPA U SURADNJI
Marija Ubrekić / datum: 11. 11. 2020. 17:01

Učenici Srednje škole Oroslavje moći će se  priključiti akciji skupljanja čepova za  prikupljanje sredstava kao pomoć oboljelima od leukemije zahvaljujući ideji Eko-grupe pod mentorstvom nastavnice Vesne Lipovac te provedbi učenika stolarskog usmjerenja SŠ Oroslavje.

Budući stolari, učenici naše škole, pod vodstvom nastavnice Jasne Richter, napravili su ormarić za skupljanje čepova koji svakodnevno podsjeća učenike na odgovorno razvrstavanje otpada te mogućnost humanitarnog karaktera toga čina, koju skupljanje čepova ima.

Ovom su suradnjom učenici sa svojim mentoricama pokazali kako možemo biti promjena u svijetu − prepoznavanjem vlastitih potencijala te usmjeravanjem tih snaga za dobro drugih.

 

 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju