preskoči na sadržaj

Srednja škola Oroslavje

Login

Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

 

VIJESTI
NATJEČAJ ZA IZBOR RAVNATELJA/ICE SREDNJE ŠKOLE OROSLAVJE
Branko Čičko / datum: 11. 5. 2022. 14:11

NATJEČAJ ZA IZBOR RAVNATELJA/ICE


[OPŠIRNIJE]WORLDSKILLS CROATIA 2022.
Marija Banožić Aličević / datum: 16. 5. 2022. 12:52
Učenici Srednje škole Oroslavje ostvarili su odlične rezultate na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola Worldskills Croatia koje se održalo od 10. do 12. svibnja 2022. na Zagrebačkom velesajmu. U disciplini "Stolarstvo" učenik Michael Lihter (3.d) osvojio je 2. mjesto!! 🥈🥈🥈🥈Mentor učeniku bio je Vinko Cukovečki, dipl. ing. U disciplini "CNC i CAD/CAM tehnologije" učenik Bruno Pavrlišak (4.b) osvojio je 5. mjesto. Mentor učeniku bio je Vjekoslav Jozić, mag. ing. U disciplini "Strojarske tehnike" učenik Matija Cukovečki (4.b) osvojio je 11. mjesto. Mentor učeniku bio je Andrija Huić, dipl. ing. Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima!!!👏🏻👏🏻👏🏻

[OPŠIRNIJE]ROKO KNEZIĆ U MASTERSU MEDITERANSKOG PRVENSTVA U "BOWLINGU"
Marija Ubrekić / datum: 14. 5. 2022. 11:27

U nedjelju je u Ateni završilo Mediteransko prvenstvo u bowlingu na kojem je sudjelovalo 15 država Mediterana. Hrvatska bowling-reprezentacija nastupala je u sastavu Roko Knezić, Željko Barunčić, Vivian Banjac i Ivana Krajačić .

Roko Knezić je uspješno završio Mediteransko prvenstvo i bio je najuspješniji hrvatski natjecatelj. Osvojio je 5. mjesto pojedinačno, u muškim parovima sa Željkom Barunčićem osvojeno je 7. mjesto, u mix-parovima Roko je igrao s Vivian Banjac i bili su 15., dok je u ekipnom natjecanju Hrvatska reprezentacija zauzela 7. mjesto.

Roko Knezić je na All event listi zauzeo 8. mjesto, dok je prošle godine na Mediteranskom prvenstvu u Parizu na All event-listi bio 19.

Sljedeće godine Prvenstvo Mediterana održat će se u Egiptu.


[OPŠIRNIJE]ROKO KNEZIĆ PETI NA MEDITERANSKOM PRVENSTVU U "BOWLINGU"
Marija Ubrekić / datum: 5. 5. 2022. 09:47

Hrvatska bowling reprezentacija u sastavu Roko Knezić, Željko Barunčić, Vivian Banjac i Ivana Krajačić nastupa od 1. do 8. svibnja 2022. godine na Mediteranskom prvenstvu koje se održava u Ateni. Na Prvenstvu nastupaju bowling-reprezentacije iz 15 zemalja Mediterana.
Prvog dana natjecanja od hrvatskih natjecatelja u kategoriji pojedinačno najbolji rezultat postigao je Roko Knezić osvojivši 5. mjesto. Roko je srušio 1376 čunja u 6 igara i ostvario odličan prosjek od 229,33. Nedostajala su mu 33 čunja do brončane medalje. 
Roko je ovim rezultatom ponovio uspjeh iz prošlogodišnjeg Mediteranskog prvenstva u Parizu gdje je također bio peti i time ponovio najbolji rezultat u povijesti hrvatskog muškog bowlinga u kategoriji muški pojedinačno na Mediteranskim prvenstvima.


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA EKOOLIMPIJADA
Marija Ubrekić / datum: 3. 5. 2022. 13:38

Naša škola ekološki je osviještena škola, koja istu tu svijest želi prenijeti svojim učenicima, probuditi interes za goruće probleme zagađenja i globalnog zatopljenja te ih motivirati za aktivno sudjelovanje u zaštiti budućnosti Zemlje.

Ekoolimpijada je natjecanje učenika gimnazije SŠ Oroslavje iz znanja o ekologiji koje se održava u travnju u znak obilježavanja Dana planete Zemlja, 22. travnja.

Ovogodišnja Ekoolimpijada održana je 13. travnja te imamo nove ekoznalce u koje polažemo naše nade za budućnost i očuvanje naše Zemlje.

Laureati su:

  1. mjesto osvojila je grupa „Wasabi" - učenici Petra, Natalie, Sven i Karlo (4.a)
  2. mjesto osvojila je grupa „Padobranci“- Helena, Luka i Ivan (1.a)
  3. mjesto osvojila je grupa „Tiger' s Eyes“ -Hana, Dorotea, Stjepan i Jan (3.a)

Čestitamo našim učenicima na pokazanom znanju te se nadamo da će ga nadograđivati i prenositi dalje.


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVANJE NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ POVIJESTI
Marija Ubrekić / datum: 25. 4. 2022. 20:30

U ponedjeljak 11. travnja 2022. naši učenici Jakov Zrinščak, Jakov Bos, Lovro Curman i Magdalena Blagec i njihova mentorica Renata Čandrlić krenuli su na put prema Krku kako bi predstavljali našu školu na Državnom natjecanju iz povijesti.

Već po dolasku, smješteni su u hotel Valamar te je ubrzo uslijedilo i otvaranje natjecanja s prigodnim programom na kojem je ukratko duga i zanimljiva predstavljena povijest Krka. Unatoč nervozi i noćnom prevrtanju po krevetu, buđenje s pogledom na more olakšavalo je situaciju, a onda je uslijedilo natjecanje. Učenici su razmješteni po učionicama te je uslijedilo vrijeme u kojem su oni trebali pokazati svoje znanje. Za vrijeme ispita, mentori su uživali u razgledavanju povijesne jezgre grada Krka, a nakon njega, učenici su zajedno sa svojim mentorima imali organizirani izlet na otočić Košljun, spomenik kulture koji je poznat po svojoj dugoj redovničkoj tradiciji a ujedno je i šumski rezervat prirode.

Izlet i odmak od stvarnosti zaista je bio nagrada za sve, a osim toga naši učenici ostvarili su i odlične rezultata: Jakov Zrinščak osvojio je 4. mjesto, Jakov Bos 10., Lovro Curman 14., a Magdalena Blagec 5. mjesto. Čestitke učenicima i njihovoj mentorici Renati Čandrlić.

Magdalena Blagec


[OPŠIRNIJE]NOĆ KNJIGE U SŠ OROSLAVJE
Marija Banožić Aličević / datum: 21. 4. 2022. 17:46
Pozivamo vas da pogledate program i aktivnosti (klikom na "Opširnije") kojima ćemo obilježiti Noć knjige 25. travnja 2022. u našoj školi. Noć knjige ove godine prati krovna tema: Knjiga kao prostor slobode. Nagradni natječaj već je u tijeku, a ostale aktivnosti odvijat će se u ponedjeljak, 25. travnja.
Pridružite nam se i sudjelujte na otvorenju "Male slobodne knjižnice Hrvatske" - druge kućice za knjige na području Oroslavja; ispred Društvenog doma Gornje Oroslavje. 📚📚📔📚📚
 

[OPŠIRNIJE]DISCOVER EU - POZIV MLADIMA OD 18 GODINA
Marija Ubrekić / datum: 19. 4. 2022. 15:46

Ako si rođen/a između 1.7.2003. i 30.6.2004. godine, onda je ovo tvoja prilika da besplatno putuješ vlakom po Europi! Prijavi se, jednostavno je! Zgrabi svoju besplatnu kartu za putovanje Europom! Natječaj traje do 21.4.2022. Više na: https://europa.eu/youth/discovereu_hrhttps://fb.watch/cnGjmbeMYS/


[OPŠIRNIJE]DRUGO MJESTO U STOLNOM TENISU - ŽUPANIJSKO NATJECANJE
Marija Ubrekić / datum: 12. 4. 2022. 12:35

U Krapini je 12. travnja održano Županijsko natjecanje u stolnom tenisu, a naši su učenici osvojili drugo mjesto! Sudjelovali su: Luka Kramarić (2.d), David Zrinski (1.b), Bruno Pavrlišak (4.b) i Martin Kovačić (1.a) pod vodstvom profesora Branka Zelanta.

Čestitamo učenicima i mentoru!


[OPŠIRNIJE]UČENICI PROGRAMA CNC OPERATER I STROJARSKI RAČUNALNI TEHNIČAR DOBILI CERTIFIKATE ZA SUDJELOVANJE U MOBILNOSTI STRUČNE PRAKSE U OKVIRU ERASMUS+ KA1 PROJEKTA "COMPARE&PRACTICE 2"
Branko Čičko / datum: 7. 4. 2022. 11:34

U četvrtak, 31.03.2022. održana je u našoj školi svečana dodjela certifikata učenicima programa CNC operater i strojarski računalni tehničar koji su od 23.01. do 05.02.2022. sudjelovali na mobilnosti stručne prakse u Frankfurtu (Njemačka) u okviru Erasmus+ KA1 projekta "Compare&Practice 2." Certifikate su učenicima uručili ravnateljica škole prof. Natalija Mučnjak i koordinator ERASMUS+ projekta dipl. ing. Davor Sokač.  Svečanosti su prisustvovali i roditelji nekih učenika.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA SMOTRA PROJEKTA IZ GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA
Marija Ubrekić / datum: 1. 4. 2022. 16:39

Prvoga travnja 2022. održala se 15. Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja Krapinsko-zagorske županije. Smotra se odvijala u virtualnom okružju, a sudjelovalo je pet projektnih timova: tri iz osnovnih škola te dva srednjoškolska tima .

Naša skupina, Mala škola demokracije, predstavila se projektom Velike ljubavne priče Hrvatskog zagorja. U provedbi projekta sudjelovali su svi naši članovi, a predstavljale su nas Jana Šalec, Nika Grabušić, Calista Jagarčec i Valentina Čehko. Istraživački rad vezali smo uz dvije velike ljubavne priče našeg kraja; uz zabranjenu ljubav Veronike Desinićke i plemića Fridrika te ljubav belgijske princeze Louise i Geze Matačića. Ljubavne priče smještene su u dvorce Veliki Tabor i Lobor-grad. Na taj način povezali smo materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu našeg kraja.

(klik na opširnije)


[OPŠIRNIJE]PROLAZ NA DRŽAVNU RAZINU SMOTRE "LIDRANO" - JANA ŠALEC (2.A)
Marija Ubrekić / datum: 3. 4. 2022. 21:45

U Srednjoj školi Krapina održana je Županijska smotra literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva "LiDraNo". Jana Šalec (2.a) nastupila je u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva i ostvarila je prolaz na Državnu smotru! Jana se natjecala s pjesmom "Tak je rekel Jura" (autor: Josip Ozimec).

Čestitamo Jani i mentorici Karmeli Šafarik Todorović!


[OPŠIRNIJE]SVE ČETVERO NAŠIH UČENIKA POZVANO NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI
Branko Čičko / datum: 31. 3. 2022. 08:59

Na državno natjecanje iz povijesti koje će se održati od 11. 4. do 13. 4. 2022. pozvano je svih naših četvero učenika - Jakov Bos, Lovro Curman i Jakov Zrinščak, svi učenici 1.A razreda opće gimnazije te Magdalena Blagec iz 4.A razreda opće gimnazije. Mentorica svim učenicima je prof. Renata Čandrlić.

Našim učenicima čestitamo i želimo uspjeh na Državnom natjecanju.


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]ROKO KNEZIĆ DRUGI NA "BOWLING"-TURNIRU MLADIH U ZÜRICHU
Marija Ubrekić / datum: 30. 3. 2022. 22:07

Od petka do nedjelje (25. do 7. ožujka 2022. godine) u Zürichu se održao 8. Youth Challenge 2022. (Turnir mladih do 25 godina u bowlingu) na kojem je nastupio i Roko Knezić iz Oroslavja. Nastupili su mladi bowlingaši iz Nizozemske, Njemačke, Irske, Malte, Hrvatske i Švicarske.

Nakon šest igara kvalifikacija najbolji rezultat sa 1458 srušenih čunjeva imali su Vincent Vluggen iz Nizozemske i Roko Knezić iz Hrvatske. U finale se plasiralo 14 najboljih iz kvalifikacija, koji su igrali još dodatne 4 igre. Tu se najbolje snašao Vincent Vluggen i nakon dramatične završnice uspio pobijediti Roka za samo 11 čunjeva razlike. Treće mjesto osvojio je Marcel Kraft iz Njemačke. Pobjednik Vincent Vluggen je u kvalifikacijama srušio u jednoj igri maksimalni broj od 300 čunjeva, tzv. savršena igra, što se rijetko događa.

Roko Knezić je pokazao odličnu igru tijekom cijelog turnira pa se nadamo da će i na sljedećem natjecanju, Prvenstvu Mediterana, što ga očekuje već početkom svibnja u Ateni, biti na isto tako visokoj razini.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI KVIZ O NOVCU
Marija Banožić Aličević / datum: 26. 3. 2022. 10:26

Hrvatska udruga banaka je tijekom Europskog tjedna novca (21. - 27.03.) treći puta održala "Europski kviz o novcu," online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina. Na kvizu je sudjelovalo više od 100 osnovnih i srednjih škola te više od 1100 učenika iz 68 različitih gradova diljem Hrvatske. Europski kviz o novcu je projekt Europske bankovne federacije čiji je cilj učenjem i pripremama za kviz poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme. Prvi puta i naša je škola imala svoje predstavnike na ovom natjecanju! Tim su činili učenici 2.d razreda: Patrick Majer, David Sever, Antonio Cesarec, Martin Babić i Ivan Ivić. Mentorica učenicima bila je vjeroučiteljica Mihaela Jazvec. Cijeli tim se zahvaljuje i razrednici 2.d Jasni Richter na podršci tijekom pripreme i samog natjecanja. Čestitamo našoj ekipi na uspješnom timskom radu, kao i pokazanom znanju iz područja financija!


[OPŠIRNIJE]NAŠI STROJARSKI RAČUNALNI TEHNIČARI I OVE GODINE USPJEŠNI NA WORLDSKILLS NATJECANJU
Marija Banožić Aličević / datum: 17. 3. 2022. 10:19

8. i 9. ožujka 2022. naši su učenici sudjelovali na međužupanijskoj razini WorldSkills natjecanja strukovnih vještina te ostvarili odlične rezultate.

U disciplini "Strojarske tehnike" naš strojarski računalni tehničar Matija Cukovečki (4.B), pod mentorstvom Andrije Huića, dipl.ing., osvojio je drugo mjesto. Natjecanje je održano u Varaždinu u Strojarskoj prometnoj školi.

U disciplini "CNC i CAD/CAM tehnologije" naš strojarski računalni tehničar Bruno Pavrlišak (4.B), pod mentorstvom Vjekoslava Jozića, mag.ing., osvojio je drugo mjesto. Natjecanje je održano u Zagrebu u Strojarskoj tehničkoj školi Fausta Vrančića.

Oba učenika plasirala su se na državno natjecanje koje će se održati u svibnju u Zagrebu.

 Čestitamo učenicima i mentorima na postignutim izvrsnim rezultatima!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE
Marija Banožić Aličević / datum: 15. 3. 2022. 11:01

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održano je 11. ožujka 2022. županijsko natjecanje iz informatike za srednje škole Krapinsko – zagorske županije.

Natjecanju su prisustvovala 42 učenika iz četiri srednje škole koji su se natjecali u osam kategorija. Našu školu predstavljao je učenik Jakov Zrinščak (1.a) koji je u kategoriji Osnove informatike za opće gimnazije osvojio izvrsno treće mjesto! Mentor učeniku bio je profesor Robert Jurman.

Čestitamo učeniku i mentoru na odličnom rezultatu!


[OPŠIRNIJE]U SREDNJOJ ŠKOLI OROSLAVJE ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI
Marija Banožić Aličević / datum: 11. 3. 2022. 13:55

​U četvrtak 10. ožujka 2022. godine u našoj školi održano je županijsko natjecanje iz povijesti. Na natjecanju je sudjelovalo 18 učenika iz sedam zagorskih srednjih škola (Gimnazije A.G. Matoša iz Zaboka, Srednje škole Zlatar, Srednje škole Krapina, Srednje škole Pregrada, Srednje škole Zabok, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Srednje škole Oroslavje). 

U prvoj skupini 1.mjesto osvojio je Luka Lončar iz Srednje škole Zlatar, 2. mjesto osvojio je Jakov Bos iz Srednje škole Oroslavje, a 3. mjesto dijele učenici Srednje škole Oroslavje: Lovro Curman i Jakov Zrinščak.

U drugoj skupini 1. mjesto osvojio je Gabrijel Kučko iz Gimnazije A. G. Matoša iz Zaboka, 2. mjesto osvojio je Luka Klancir iz Srednje škole Zlatar, a 3. mjesto Antonija Pozaić, također iz Srednje škole Zlatar.

U trećoj skupini 1. mjesto osvojio je Luka Poslon iz Srednje škole Krapina, 2. mjesto osvojila je Paula Sviben iz Srednje škole Zlatar, a 3. mjesto Fran Korman iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

U četvrtoj skupini 1. mjesto osvojila je Magdalena Blagec iz Srednje škole Oroslavje, 2. mjesto osvojila je Nika Matković iz Srednje škole Zlatar, a 3. mjesto Lana Šumiga iz Srednje škole Zabok.

ČESTITAMO NAŠIM UČENICIMA: MAGDALENI BLAGEC (4.A), JAKOVU BOSU, LOVRI CURMANU I JAKOVU ZRINŠČAKU (SVI 1.A RAZRED) I NJIHOVOJ MENTORICI RENATI ČANDRLIĆ NA OSTVARENIM REZULTATIMA NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ POVIJESTI!


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVANJE NA "BEAUTY&HAIR-EXPO"
Marija Ubrekić / datum: 10. 3. 2022. 19:25
Učenice frizerke Leona Horvatin, Lucija Mazan i Sara Zebec te kozmetičarka Sabina Biškup revijalno su se predstavile na "BEAUTY & HAIR EXPO" na Zagrebačkom velesajmu sa svečanim frizurama.
Tema je bila slobodnog tipa; Leona je svoju frizuru nazvala "Pletena priča", a Lucija svoju "Vretenasta moć".
Sabina je za svoju temu odabrala bajku o Snjeguljici te tako našminkala svog modela.
Frizure su se napravile u školi, a na pozornici su imale 20 minuta da ih završe i prezentiraju.
Čestitamo djevojkama i mentoricama!
Uživajte u slikama!
 

[OPŠIRNIJE]DRUGO MJESTO U FUTSALU NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU
Marija Ubrekić / datum: 10. 3. 2022. 19:09

Na županijskom natjecanju u futsalu za mladiće nakon 3. kola odigranog u Bedekovčini naša je škola osvojila 2. mjesto.

U uspjehu su sudjelovali učenici: Antonio Zgorelec, Tony Benko, Luka Durević, Dario Frinčić, David Petek, Matko Benko, Luka Ružak i Antonio Sinković.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA VJERONAUČNA OLIMPIJADA
Marija Ubrekić / datum: 10. 3. 2022. 19:33

U našoj je školi 8. veljače održana Vjeronaučna olimpijada.

Sudjelovali su učenici 2.a razreda: Nika Grabušić, Lea Fištrić, Karlo Bišćan i Jana Šalec, uz mentorsko vodstvo profesorice Mihaele Jazvec.

Čestitamo svima na sudjelovanju!


[OPŠIRNIJE]NAŠ STOLAR MICHAEL LIHTER (3.D) PLASIRAO SE NA DRŽAVNO NATJECANJE WORLDSKILLS CROATIA U DISCIPLINI STOLARSTVO
Branko Čičko / datum: 2. 3. 2022. 15:19

U ponedjeljak, 28. veljače 2022. naš učenik Michael Lihter (3.D razred, zanimanje stolar) sudjelovao je na međužupanijskoj razini WorldSkills natjecanja strukovnih vještina koje se održalo u Drvodjelskoj tehničkoj školi u Vinkovcima. Na izlučnom natjecanju u disciplini "Stolarstvo" naš Michael osvojio je treće mjesto te se plasirao na državno natjecanje WorldSkills Croatia koje će se održati u svibnju u Zagrebu.  Čestitamo učeniku i njegovom mentoru Vinku Cukovečkom, dipl.ing., na postignutom izvrsnom rezultatu te im želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!


[OPŠIRNIJE]TREĆE MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U ODBOJCI
Marija Ubrekić / datum: 17. 2. 2022. 10:32
U Pregradi je 16.2. održano Županijsko natjecanje u odbojci, a naši su učenici osvojili izvrsno 3. mjesto! Ekipu su činili učenici 3. i 4. razreda strojarskih računalnih tehničara pod vodstvom profesora Branka Zelanta.
Sudjelovali su: Antonio Zgorelec (4.b), Marko Horvat (4.b), Zvonimir Horvat (3.b), Tony Benko (3.b), Matko Benko (3.b), Antonio Grden (3.b), Luka Durević (3.b), Bruno Pavrlišak (4.b) i Filip Bedeniković (4.b).
Čestitamo učenicima i voditelju momčadi prof. Zelantu!

[OPŠIRNIJE]UPUTE I INFORMACIJE VEZANO ZA SAMOTESTIRANJE UČENIKA
Branko Čičko / datum: 14. 2. 2022. 13:22

Ovdje se nalazi obavijest za roditelje/skrbnike vezano uz model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika,  Upute za uporabu SARS-CoV-2 brzog antigenskog testa te poveznica za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

OBAVIJEST RODITELJIMA /SKRBNICIMA

UPUTE ZA UPORABU ANTIGENSKOG TESTA

Poveznica za video o samotestiranju: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

Algoritam za samotestiranje u školama možete preuzeti OVDJE


[OPŠIRNIJE]SANACIJA OŠTEĆENJA U ZGRADI SREDNJE ŠKOLE OROSLAVJE NA ZIDOVIMA I STROPOVIMA NASTALIH U POTRESU 22. OŽUJKA 2020.
Branko Čičko / datum: 3. 2. 2022. 12:03

SŠ Oroslavje - osobna iskaznica projekta 


[OPŠIRNIJE]DEVET UČENIKA NAŠE ŠKOLE NA STRUČNOJ PRAKSI U FRANKFURTU U OKVIRU PROGRAMA MOBILNOSTI "ERASMUS+ COMPARE & PRACTICE 2."
Branko Čičko / datum: 3. 2. 2022. 13:44

Devet učenika naše škole - sedam CNC operatera 3.c razreda (Leon Biruš, Robert Blažević, Marko Kaplić, Sebastijan Kondres, Niko Koprivnjak, Marko Lončar, Karlo Zebolc) i dva strojarska računalna tehničara 4.b razreda (Bruno Pavrlišak i Marko Horvat) - otputovali su u nedjelju, 23.01. u Frankfurt na dvotjedno obavljanje stručne prakse. S učenicima je otputovao prof. Davor Sokač, voditelj projekta. Stručna praksa dio je programa mobilnosti "ERASMUS+ compare & practice 2." Učenici i prof. Sokač sretno su doputovali u Frankfurt te su smješteni u hostelu. Bit će raspoređeni na praksu u četiri tvrtke. Stručnu praksu obavljat će 80 sati te pri tome voditi dnevnik stručne prakse. Učenici se vesele ovoj prilici da nauče nešto novo, steknu nova iskustva, vide drugačiju kulturu i rade u drugačijem okruženju.

Želimo im puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]BROŠURA "BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID"
Marija Banožić Aličević / datum: 31. 1. 2022. 12:37

Središnji državni ured za demografiju i mlade je početkom 2021. god. pokrenuo projekt "BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID" koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa. Mladi iz srednjih škola iz različitih dijelova RH ističu kako imaju potrebu za razgovorom o mentalnom zdravlju sa psiholozima i pedagozima u školi, ali je većini lakše anonimno potražiti pomoć stručnjaka jer tako izbjegavaju neugodne komentare i pitanja u školskom okružju. Stoga su u sklopu projekta pokrenute telefonske linije u svim županijama i gradu Zagrebu, a odnedavno je otvorena i adresa elektroničke pošte mladihr@psiholoska-komora.hr na koju se mladi mogu anonimno obratiti psiholozima iz Hrvatske psihološke komore. Objavljena je prigodna brošura s općim smjernicama za samopomoć i podacima za kontakt sa psiholozima koji će odgovarati na pitanja i davati savjete mladima za prevladavanje zabrinutosti i tjeskobe koja ih muči. 

Brošuru možete pročitati klikom na "OPŠIRNIJE."


[OPŠIRNIJE]ROKO KNEZIĆ - POBJEDNIK 9. NOVOGODIŠNJEG TURNIRA BOWLING KLUBA "NOMAD"
Marija Ubrekić / datum: 10. 1. 2022. 21:17

Ovog vikenda u Bowling centru Rock 'n' Bowl u Zaprešiću održan je 9. Novogodišnji turnir u bowlingu u organizaciji Bowling kluba Nomad. Nastupilo je 36 igrača bowlinga iz Slovenije i Hrvatske. Roko Knezić srušio je 224 čunja i osvojio 1. mjesto, Željko Barunčić srušio je 201 čunj i zauzeo 2. mjesto, Igor Habljak srušio je 175 čunjeva i zauzeo 3. mjesto, a Ivica Andreić je sa 159 čunjeva osvojio 4. mjesto.

Pobjednik Novogodišnjeg turnira Roko Knezić iz Oroslavja u zimskom prijelaznom roku napustio je BK Nomad i sada igra za BK Zagreb.

Roko bi krajem ožujka trebao s Bowling reprezentacijom Hrvatske nastupiti na Mediteranskom prvenstvu koje bi se trebalo održati u Ateni.

Roko, čestitamo!


[OPŠIRNIJE]OPĆE UPUTE ZA UČENIKE UZ POSTUPANJA TIJEKOM ŠKOLSKE GODINE U UVJETIMA POVEZANIM S COVID-19
Branko Čičko / datum: 28. 9. 2021. 11:55

OPĆE UPUTE ZA UČENIKE


[OPŠIRNIJE]UPUTE VEZANE UZ KORONAVIRUS I NAČINE PREVENCIJE
Branko Čičko / datum: 10. 3. 2020. 12:48

Informacije o koronavirusu i mjerama prevencije koje je preporučilo Ministarstvo zdravstva nalaze se u linku ispod:

https://zdravlje.gov.hr/corona-virus-i-mjere-prevencije/4952

Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnika, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je zbog trenutačne i promjenjive epidemiološke situacije u svijetu donijelo uputu o odgodi organiziranih putovanja u inozemstvo.

Uputa Ministarstva nalazi se na sljedećem linku: Uputa MZO

Upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Crvenog križa nalaze se ispod:

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju