preskoči na sadržaj

Srednja škola Oroslavje

Login

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ŽUPANIJSKA SMOTRA PROJEKTA IZ GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA
Autor: Marija Ubrekić, 1. 4. 2022.

Prvoga travnja 2022. održala se 15. Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja Krapinsko-zagorske županije. Smotra se odvijala u virtualnom okružju, a sudjelovalo je pet projektnih timova: tri iz osnovnih škola te dva srednjoškolska tima .

Naša skupina, Mala škola demokracije, predstavila se projektom Velike ljubavne priče Hrvatskog zagorja. U provedbi projekta sudjelovali su svi naši članovi, a predstavljale su nas Jana Šalec, Nika Grabušić, Calista Jagarčec i Valentina Čehko. Istraživački rad vezali smo uz dvije velike ljubavne priče našeg kraja; uz zabranjenu ljubav Veronike Desinićke i plemića Fridrika te ljubav belgijske princeze Louise i Geze Matačića. Ljubavne priče smještene su u dvorce Veliki Tabor i Lobor-grad. Na taj način povezali smo materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu našeg kraja.

(klik na opširnije)


Ljubav je tema koja povezuje sve generacije i sve kulture; temu ljubavi istraživali smo iz različitih kutova i o njoj puno saznali. Ona nije samo najsnažniji osjećaj koji nas pokreće; njoj se može pristupiti i na znanstveni način, može ju se pratiti kroz stoljeća, o njoj se pričaju legende, postoji kemijska formula ljubavi, društva joj određuju granice...

Čini nam se da o ljubavi znamo više nego ranije.

Nakon predstavljanja projekta dobili smo i povratnu informaciju od Povjerenstva: naš je projekt pohvaljen od svih članova, naglašen je kreativni pristup temi, sjajna prezentacija te promicanje lokalne kulturne baštine. Smatraju kako bi naš projekt mogao biti sastavni dio kulturne i turističke ponude Zagorja. Predloženi smo za sudjelovanje na Državnoj smotri… Veselimo se novim izazovima!

Članovi MŠD-a sa svojim mentoricama Renatom Čandrlić i Anom Knežević-Hesky

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju