preskoči na sadržaj

Login

2017-11-30 14:43:12

PREVENTIVNO - EDUKATIVNI PROGRAM "KLIK"

U četvrtak, 30.11.2017. održana je u našoj školi aktivnost preventivno – edukativnog programa KLIK za učenike 4.a i 4.b razreda, u trajanju od dva školska sata. Namjena preventivno edukativnog programa „KLIK - navika odgovornog ponašanja“ je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Projekt djeluje na ponašanje srednjoškolaca, usvajanje i stjecanje pozitivnih stavova o njihovoj ugroženosti u prometu.

Stručnjaci Ureda sigurnosti cestovnog prometa u uvodnom dijelu, tijekom prvog sata, kroz interaktivno predavanje objasnili su učenicima smisao i svrsishodnost sigurnosnog pojasa u prometu. Kroz životne primjere i priče obrazložili su kako vezanje pojasa u vozilu nije samo zakonska obveza vozača i putnika, nego i element opće i osobne kulture.

Za vrijeme drugog sata instruktori i demonstratori HAK-a i Auto-moto kluba Oroslavje  učenicima su prezentirali efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatoru prevrtanja. Učenici su isprobavali vožnju u simulatoru, što im je bilo vrlo zanimljivo iskustvo!

  

  


Srednja škola Oroslavje
 preskoči na navigaciju