preskoči na sadržaj

Srednja škola Oroslavje

Login

Kalendar
« Veljača 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
PROJEKT #ZEuZ – Za mlade u Zagorju – djelujem i mijenjam

POČINJE PROVEDBA PROJEKTA #ZEuZ – Za mlade u Zagorju – djelujem i mijenjam

Misliš da svijet može biti bolje mjesto? Misliš da mlade osobe poput tebe trebaju priliku govoriti o problemima mladih, ali ih se često ne sluša? Misliš da trebaš biti više uključen/a u rješavanje problema mladih? Želiš mijenjati položaj mladih u zajednici i pritom naučiti nove stvari? Misliš da politika nije kada odlučuju kada ćeš imati veliki odmor?

Ako si odgovorio/la barem na jedno pitanje potvrdno, onda je ovo prilika za tebe…. Plus, bonus, očekuje te i putovanje u Strasbourg od 28.5.-31.5.2020. i sudjelovanje na najvećem događaju za mlade u Europskoj uniji – European Youth Eventu (svi troškovi pokriveni).

No kako bi sve saznao/la, prijavi se za sudjelovanje u projektu i pokreni promjenu.

Prijavi se ovdje (prijave su otvorene do 16.9.2019.): https://forms.gle/EmuUUL5UNrdzsWKS6

Krapinsko-zagorska županija prva je županija u Hrvatskoj koja je prijavila projekt na Erasmus+ program u sklopu Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika. Projekt je prijavljen u suradnji sa tri srednje škole – Pregrada, Oroslavje i Konjščina te Mrežom udruga Zagor. Budući da odgovorna društva svoju budućnost temelje na mladima, osiguranje uvjeta za ostvarivanje njihovog potencijala mora biti jedna od glavnih zadaća donositelja odluka. Time se vodi i politika KZŽ te dugi niz godina održava uspostavljen kvalitetan partnerski odnos prema mladima, surađujući sa Savjetom mladih i brojnim udrugama i organizacijama koje aktivno sudjeluju u formiranju županijske politike za mlade.

Na tom će se principu provoditi i aktivnosti ovog projekta koje će biti usmjerene prvenstveno na aktivan angažman mladih u svim fazama projekta. 60-ero mladih iz tri srednje škole s različitih područja KZŽ kroz projektne će se aktivnosti upoznati s mogućnostima sudjelovanja u demokratskom životu te razviti i ojačati kapacitete za uspostavu kvalitetnog dijaloga s donositeljima odluka. Primjenom metodologije strukturiranog dijaloga kroz simulacije gradskih/općinskih vijeća i dijalog s donositeljima odluka želimo mladima približiti proces donošenja odluka te ih motivirati za uključivanje, osnaživanjem njihovih kapaciteta za aktivno sudjelovanje u demokratskom životu.

Provedba ovog projekta iznimno je važna za KZŽ i Savjet mladih KZŽ budući da se aktivnostima projekta doprinosi ostvarivanju ciljeva postavljenih u Regionalnom programu za mlade kojima je definirana i županijska politika za mlade: poticanje javnog djelovanja mladih u svrhu izgradnje partnerskog odnosa mladih s JLRS u postizanju ciljeva na dobrobit mladih, uključivanje mladih u procese odlučivanja te stvaranje uvjeta za njihovu društvenu i kulturnu afirmaciju. Dugoročno, provedba projekta doprinijet će poboljšanju uloge mladih s područja KZŽ kao važnog dionika u kreiranju javnih politika kroz strukturirani dijalog kojim mogu jasno izraziti svoja mišljenja, potrebe i prijedloge kako bi se politike za mlade trebale provoditi na svim razinama.

Prva aktivnost odvija se u Srednjoj školi Pregrada, 23.9., 30.9. u Srednjoj školi Oroslavje te 4.10. u Srednjoj školi Konjščina. Na tim aktivnostima mladi će biti upoznati s projektom, što je Erasmus+, Youthpass, te će se raspravljati o politikama za mlade i njihovom utjecaju na svakodnevni život mladih.

preskoči na navigaciju