preskoči na sadržaj

Srednja škola Oroslavje

Login

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SREDNJOJ ŠKOLI OROSLAVJE NA 4. FESTIVALU VOLONTERIZMA DODIJELJENA NAGRADA U KATEGORIJi "NAJBOLJA USTANOVA"
Autor: Branko Čičko, 6. 12. 2018.

Povodom Međunarodnog dana volontera u srijedu 5. prosinca 2018. Lokalni volonterski centar „Orkas“ i Udruga Feniks organizirali su u Gradskoj knjižnici Oroslavje 4. Festival volonterizma na kojem su dodijeljene nagrade najboljim volonterima tijekom protekle godine te je postavljena izložba radova odabranih putem provedenog likovnog natječaja.

Među nagrađenima bila je i Srednja škola Oroslavje koja je primila nagradu u kategoriji "Najbolja ustanova/institucija“. Škola je Udruzi Feniks dugogodišnji partner te sudjeluje u provedbi projekta Lokalni volonterski centar „Orkas“ od 2015. godine, a u sklopu škole osnovan je i volonterski klub čiji članovi sudjeluju u brojnim aktivnostima kako bi unaprijedili život lokalne zajednice. Članovi volonterskog kluba u suradnji s Udrugom mladih Feniks i Lokalnim volonterskim centrom „Orkas“ osmišljavaju i provode aktivnosti kojima se promiče volonterstvo, te pružaju pomoć u učenju djeci i mladima iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji koja pohađaju OŠ Oroslavje i SŠ Oroslavje, aktivno sudjeluju u volonterskim programima i akcijama koje organizira volonterski centar.

Posebno je vrijedno istaknuti i važnu suradnju s Centrom za rehabilitaciju Varaždin, Podružnicom Pustodol, koja  pruža djeci, mladeži i odraslim osobama s tjelesnim, intelektualnim ili osjetilnim oštećenjima usluge smještaja, boravka i psihosocijalnu rehabilitaciju osim osobama koje boluju od psihičkih bolesti ili poremećaja te ovisnicima, Prošle školske godine suradnja Srednje škole Oroslavje i njezinog volonterskog kluba  obogaćena je dodatnim aktivnostima u sklopu projekta „Osmijeh za prijatelja“, kreativnim  radionicama engleskog jezika za štićenike koje je sa učenicima organizirala prof. Marina Krsnik. Trinaestero učenika SŠ Oroslavje provelo će u društvu štićenika Centra Pustodol. To su učenici: Karla, Marta i Mihael iz 1.a, Eva, Karlo i Vito iz 2.a, te Silvija, Suzana, Ana i Armando iz 3.a Ema, Agata i Luka iz 2.a razreda. Nakon svake radionice, učenici su im pripremili zdrav obrok zahvaljujući donaciji učenika svojih razreda. Štićenici Centra su vrlo radosno primili voće i zahvalili svima velika srca koji su to omogućili. Posebno je bio dirljiv susret kada im je ravnateljica Škole Natalija Mučnjak uručivala priznanja za ostvarena postignuća. Osjećaj vlastitog napretka i zajedničkog druženja sa srednjoškolcima pokazao se neprocjenjivim iskustvom i za štićenike i učenike .

Kao dio volonterskih aktivnosti spomenimo učenice frizerke 2. f i 3 f , koje su sa svojim nastavnicama Divnom Maričić i Jagodom Žegrec, redovito pružale besplatne frizerske usluge za štićenike, u sklopu praktične nastave u školi i tehnoloških vježbi.

Akcija je ove godine postala tradicionalna, uvrštena je u školski kurikulum te će se odsada provoditi svake godine u sklopu praktične nastave, pred božićne i uskršnje blagdane.

„I ove smo godine u dogovoru sa stručnim djelatnicima šišali, bojali i frizirali štićenike s namjerom da ih uljepšamo i razveselimo.  Odlazak u taj centar neopisivo je iskustvo, a vidjeti ih nasmijane i sretne, najveća je nagrada .“( Monika Grah, 3. f)

Posebna zahvalnica dodijeljena je i prof. Marceli Rasonja, za volontiranje u udruzi i vođenje radionica robotike u okviru Croatian Makers lige.                

      

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju